Πάτρα: Τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα γιορτάζει σήμερα η πόλη

0

Πάτρα: Τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα γιορτάζει σήμερα η πόλη

Το πρωί εψάλη στον νέο ιερό ναό πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρου

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η Πάτρα εορτάζει σήμερα τον πολιούχο της, ‘Αγιο Ανδρέα. Το πρωί εψάλη στον νέο ιερό ναό πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρου.

Ακολούθησε δοξολογία, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ‘Αγγελος Τσιγκρής. Μετά το τέλος της δοξολογίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Τίμιας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Πάτρας, παρέστησαν ακόμη αντιπροσωπεία του ιδρύματος «’Αγιος Ανδρέας» από τη Ρωσία, με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Γιακούνιν, πρόεδρο των σιδηροδρόμων της Ρωσίας, καθώς και αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Σερβίας.

Leave a Reply