Πάτρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ

0

biomixanikimettaleftiki_16

Την Παρασκευή 20/3 η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, η οποία λειτουργεί στην Πάτρα, διοργάνωνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. εν όψει του κρίσιμου δικαστηρίου της 23ης Μαρτίου στο οποίο η πρωην εργοδοσία της Φίλκεραμ αξιώνει το εργοστάσιο να πέρασει σε πώληση και διάλυση.

Το κάλεσμα:

Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης έχουν σηκώσει στις πλάτες τους έναν μεγάλο και πολύχρονο αγώνα να κρατήσουν το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοιχτό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Μπροστά τους εδώ και καιρό εμφανίζονται δεκάδες εμπόδια που με πείσμα έχει βάλει η πρώην εργοδοσία τους, η οικογένεια Φιλίππου. Η πρώην εργοδοσία που έχει εγκαταλείψει τόσο τη ΒΙΟ.ΜΕ. όσο και ολόκληρο τον όμιλο της Φιλκεραμ-Τζονσον εδώ και 4 χρόνια, που εγκατέλειψε εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στην ανεργία και στην απαξίωση, έχει το θράσος να προβάλλει για μια ακόμη φορά αξιώσεις για περάσει το εργοστάσιο σε πώληση και διάλυση, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τα χρέη της.

Μπροστά στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της πρώην εργοδοσίας με συμμάχους δυστυχώς και κρατικούς λειτουργούς, οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι της ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα αφήσουμε καμία δικαστική απόφαση, κανένα νομικό τερτίπι και κανένα αφεντικό να παίξει άλλη μια φορά με τις ανάγκες μας και ότι έχουμε ήδη κατακτήσει.

Απαιτούμε τη δικαίωση των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ στο δικαστήριο της 23ης Μαρτίου.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγυής στην Πάτρα την Παρασκευή 20/3στις 6μμ στην πλατεία Όλγας ενάντια στα σχέδια να καταλήξουν το εργοστάσιο βίδες προς πώληση και οι εργαζόμενοι στα αζήτητα τις ανεργίας.

Leave a Reply