Πάτρα: Μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς – Έκλεισαν δρόμοι

0

patra_632_355

Για ακόμη μία Τετάρτη πλήθος φορέων, παρατάξεων, συλλόγων, αναρχικών, κινήματα πολιτών, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας για να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς.

Να σημειωθεί πως συνεχίζεται και σήμερα η συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς όπως αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μένοντας σταθερή στις επιδιώξεις της για ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων για την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και αναρχικών κινητοποίησαν και την αστυνομία η οποία έχει αποκλείσει τους δρόμους γύρω απο το δικαστικό Μέγαρο και συγκεκριμένα την οδό Γούναρη από την Κορίνθου μέχρι την Μαιζώνος και την οδό Μαιζώνος από το Δημαρχείο μέχρι την Κανάρη.

Υπενθυμίζεται πως η συντονιστική επιτροπή των συμβολαιογράφων, καταγγέλλει “τις άδικες επιθέσεις εναντίον των συμβολαιογράφων και μεθοδεύσεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά, ότι κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ”.

Κατ’ εξαίρεση, σημειώνει η συντονιστική επιτροπή, “θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα”.

Πηγή: Tempo24

Απάντηση