Πάτρα: Διασυρμός στο facebook

0

facebook_626_355_626_355

Θύμα εκβιασμού, μέσω Facebook, έπεσε ένας 20χρονος από την Πάτρα. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια και συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα…

Αναβλήθηκε τελικά για αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου η δίκη του 39χρονου και της 38χρονης που συνελήφθησαν για εκβίαση 20χρονου μέσω facebook. H δίκη τους αναμενόταν να γίνει χθες στο Αυτόφωρο.

Ο άνδρας και η γυναίκα συνελήφθησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Η 38χρονη σε κεντρικό ξενοδοχείο, μόλις παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τη μητέρα του αγοριου και ο άνδρας αμέσως μετά , στο σπίτι του, όταν η 38χρονη τον κάλεσε να βγει για να του δώσει τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες “είχαν δημιουργήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, λογαριασμό με τα στοιχεία του 20χρονου υιού της 43χρονης, όπου είχαν αναρτήσει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και απαιτούσαν από την 43χρονη να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να μην αναρτήσουν επιπλέον φωτογραφικό υλικό και να διαγράψουν τον λογαριασμό.

Το Σάββατο η 43χρονη συναντήθηκε κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού με την 38χρονη σε κεντρικό σημείο της Πάτρας και της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η 38χρονη αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων επικοινώνησε με τον 39χρονο συνεργό της προκειμένου να διαγράψει ο τελευταίος τον λογαριασμό του 20χρονου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που επιτηρούσαν το σημείο του ραντεβού, συνέλαβαν επ αυτοφώρω την 38χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια παρουσία δικαστικού λειτουργού συνελήφθη, εντός της οικίας του στην Πάτρα, ο 39χρονος, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πηγή: thebest.gr

Leave a Reply