Πατέρας Ρωμανού: Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα

0

Πατέρας Ρωμανού: Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα

«Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» είπε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού μετά τη συνάντησή του με Σαμαρά – Αθανασίου: Του εξήγησα το νομοθετικό πλαίσιο που είναι ένα απ’ τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη – Η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει περαιτέρω»

«Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα» δήλωσε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Θα το ξανασυζητήσουν για να βρουν λύση. Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» τόνισε ο κ. Ρωμανός.

«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Ο πρωθυπουργός άκουσε τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού σαν γονιός. Του ζήτησε να στηρίξει ψυχολογικά το παιδί του, ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας. Εγώ του εξήγησα το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και το οποίο είναι ένα απ’ τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη, ιδίως μετά την προσθήκη που κάναμε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Από εκεί και πέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνολικά η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει περαιτέρω».

Ο Γιώργος Ρωμανός εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου από την είσοδο της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’ και όχι από την κεντρική είσοδο της Ηρώδου Αττικού.

Στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά πήγε μόνος χωρίς την μητέρα του Νίκου Ρωμανού Παυλίνα Νάσιουτζικ.

Leave a Reply