ΠΑΣΟΚ: Να έρθει στη Βουλή η παράταση της δανειακής σύμβασης

0

Για “προσπάθεια της κυβέρνησης να παρακάμψει την νομοθετική κύρωση της παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ευρωζώνη, δηλαδή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου”, την οποία χαρακτηρίζει “δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική”, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

“Η παράταση που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ. Η ίδια ακριβώς διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και τώρα, όχι μόνο για λόγους τυπικής εγκυρότητας -που θα κληθεί να εξετάσει σε λίγες ημέρες η ΕΚΤ προκειμένου να αποκαταστήσει την ομαλή σχέση της με τις ελληνικές τράπεζες- αλλά και για λόγους δημοκρατικής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής διαφάνειας”, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και τονίζει:

“Αυτοί που με ευκολία και πάθος κατήγγειλαν κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, τώρα αναζητούν δρόμο διαφυγής με την ‘ριζοσπαστική’ μέθοδο της ωμής παραβίασης του Συντάγματος. Υπάρχουν όμως Ευρωπαίοι αντισυμβαλλόμενοι που σέβονται τα κοινοβούλια τους και τους θεσμούς”.

Η Χαριλάου Τρικούπη μιλά για “απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της ‘δανειακής σύμβασης’ από το ‘πρόγραμμα'”, η οποία “την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς”.

Καλεί δε την κυβέρνηση να φέρει την “τροποποίηση – παράταση” της δανειακής σύμβασης “η οποία παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του και συνιστά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα, στη Βουλή” και “να μην οδηγήσει τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ και την διοίκηση του ΤΧΣ σε παραβίαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας”.

“Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο στις 11 το πρωί συνεδριάζει η κεντρική πολιτική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

 

Απάντηση