Πασίγνωστος ξενοδόχος σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας! – Μέλος της σπείρας και ένας τσοπάνης που έκρυβε δύο Ferrari δίπλα στη στάνη

0

voskos_473_355

Ο ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου
– Σαρωτικές έρευνες της ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Τρίκαλα με τρεις συλλήψεις
– Τα μέλη της σπείρας αρχαιοκάπηλων έκαναν λαθρανασκαφές και έχουν στην κατοχή τους σπάνια αρχαία κομμάτια, ακόμα και της πρώιμης εποχής του Χαλκού, αλλά και των ύστερων Κλασικών χρόνων
– Στην κατοχή του τσοπάνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, όπλα, πιστόλια και καραμπίνες, αλλά και χριστιανικές εικόνες

Πασίγνωστο ξενοδόχο με αλυσίδα ξενοδοχειακών μοναδων μπλέκει η ΕΛ.ΑΣ σε μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που είχε διασυνδέσεις ακόμα και στο εξωτερικό.

Ήδη από το Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας και Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συλλήψεις σε Αθήνα και Τρίκαλα, ενώ το όνομα του πασίγνωστου ξενοδόχου αναφέρεται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί καθώς φέρεται ή να είχε προμηθευτεί ή να είχε δώσει αντικείμενο στην συγκεκριμένη σπείρα.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων σε Τρίκαλα και Αθήνα, οι οποίοι προβαίνουν σε λαθρανασκαφές και έχουν στην κατοχή τους σπάνια αρχαία κομμάτια, ακόμα και της πρώιμης εποχής του Χαλκού, αλλά και των ύστερων Κλασικών χρόνων, όπως νομίσματα ακόμα και επιτύμβιες στήλες, τα οποία προόριζαν για πώληση και στο εξωτερικό.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνες, ενώ στην συνέχεια και έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις σε Τρίκαλα και Αθήνα, κατάφεραν να συλλάβουν τρία άτομα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα Τρίκαλα συνελήφθη ένας τσοπάνης ο οποίος δίπλα στην στάνη του σε αγροτική περιοχή είχε κι ένα γκαράζ.

Όταν μπήκαν στο γκαράζ οι αστυνομικοί πραγματικά δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς αντίκρισαν δυο καλογυαλισμένες Ferrari, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και δυο υπερπολυτελή αυτοκίνητα, μάρκας “BWM” και “MERCENTES” αντίστοιχα. Παράλληλα συνελήφθη και μητέρα του συγκεκριμένου προσώπου.

Επίσης στην κατοχή του ίδιου ανθρώπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, όπλα, πιστόλια και καραμπίνες, αλλά και χριστιανικές εικόνες οι οποίες θα εξεταστούν από ειδικούς του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να χρονολογηθούν, ώστε να διαπιστωθεί εάν εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις του Νόμου.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια, συνελήφθη ένας βιβλιοδέτης, ο οποίος επίσης φέρεται να έχει σχέση με την σπείρα των αρχαιοκαπήλων.

Όσον αφορά στο γνωστό ξενοδόχο, οι αστυνομικοί δεν τον συνέλαβαν λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου και η υπόθεση όσο και η φερόμενη εμπλοκή του για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, θα διασαφηνιστεί από των αρμόδιο Ανακριτή και Εισαγγελέα που χειρίζονται πια την υπόθεση και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τον καλέσουν να δώσει εξηγήσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ-NEWSIT

Leave a Reply