Παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Χαντα “Ψυχολογικές παγίδες”

0

image

Την Κυριακή 29 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Κορίνθου η Ευρωγνώση & Διακρότημα Λουτρά & Καλαμάκι & Κυρά Βρύση και το βιβλιοπωλείο Κιβωτός προσκάλεσαν τον ψυχολόγο Μιχάλη Χαντά να παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο “Ψυχολογικές Παγίδες”.
Ο Μιχάλης Χαντάς με τη ζεστασιά, τη διεισδυτικότητα, τη γνώση, λόγω της πολύχρονης πείρας του, μας έκανε να ανακαλύψουμε βαθιά κρυμμένα κομμάτια του εαυτού μας.
“Είστε παιδιά στην ηλικία των τριών ετών, μας είπε, τότε που προσλαμβάνατε όλες τις εντυπώσεις χωρίς κρίση με μόνο γνώμονα την ανάγκη και το φόβο. Διαχωριστείτε από τα συναισθήματά σας, δεν είμαι αυτό που νιώθω, απλά … νιώθω έτσι.
Μεγαλώστε και αναλάβετε τον έλεγχο της ζωής σας, διεκδικώντας τα δικαιώματά σας για μια ζωή υγιή, όμορφη, αρμονική.”
Ο λόγος του περνούσε σαν ηλεκτρικό ρεύμα αναμεσά μας, το ξύπνημα από το λήθαργο, η αναγνώριση του φόβου στη ζωή μας, τα τόσα πράγματα που αφήνουμε πίσω μας… για πότε άραγε; Και μετά τη θλίψη της αναγνώρισης… η λύτρωση!
Επιτακτική ανάγκη να αγαπήσουμε τον εαυτό μας  και τη ζωή μας!!!
Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση, όλοι κάτι ήθελαν να ρωτήσουν. Μοιραστήκαμε συναισθήματα, φόβους και προσωπικές εμπειρίες.
Ο Μιχάλης Χαντάς έκανε σπουδές στις Η.Π.Α.,όπως και διδακτορικό, στην κλινική ψυχολογία. Εχει διδάξει σε Αμερικάνικα Κολέγια και στην Ελλάδα έχει διατελέσει διευθυντής της πρώτης SOS γραμμής.
Από το 1984 έως σήμερα εργάζεται ιδιωτικά.

Η συγκέντρωση τελείωσε με την υπόσχεση για επόμενη συνάντηση πολύ σύντομα με το σεμινάριο “Διλλήματα” και” Χτίστε μια Ευτυχισμένη Ζωή” ,  με την ευχή να μην πέφτουμε στις παγίδες ώστε να γνωρίσουμε την ειρήνη, πρώτα  με τον εαυτό μας και μετά με όλους τους άλλους.  

Leave a Reply