Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Θεοδοσάκη στην Δημοτική βιβλιοθήκη Αγ. Θεοδώρων

0

image

Το βιβλιοπώλείο ” γραφή “- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ στις 2-7-2016 , παρουσίασε το βιβλίο της συγγραφέας κ. Μαρία Θεοδοσάκη , ” Το κόκκινο κοχύλι ” απο τις εκδ. Αρμός , στην παρουσίαση του στην πόλη των Αγ. Θεοδώρων στις 2-7-2016 , στην αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης . Την εκδήλωση οργάνωσε το βιβλιοπωλείο ” γραφή ” – Νικόλαος Θεοδοσάκης και την παρακολούθησαν αρκετά άτομα που γεμισαν την αίθουσα της νεοσύστατης Δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης των Αγ. Θεοδώρων, η οποία στεγάζεται στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων .

image

Η εκδήλωση ανοιξε με την προσφώνηση και το καλωσόρισμα του διοργανωτή της εκδήλωσης , κ. Νικόλαου Θεοδοσάκη – βιβλιοπώλη , ο οποίος ευχαριστησε τους καλεσμένους & παρισταμένους στην εκδήλωση και κατόπιν εκανε μια μικρή αναφορά στο βιβλίο . Ευχαρίστησε , τον Δήμο Λουτρακίου -Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων & την Δημοτική βιβλιοθήκη μαζί με την πρόεδρο της κ. Χριστίνα Βερμέ , για την φιλοξενία της εκδήλωσης .

image

image

Στην συνέχεια μίλησαν οι φιλοξενούμενοι κ. Αριστομένης Συγγελάκης – πολιτικός επιστήμων και η κυρία Τζένη Αρσένη Θεατρολογος και Δρ. Αισθητικής φιλοσοφίας , οι οποίοι μίλησαν για το βιβλίο της κ. Μαρίας Θεοδοσάκη.

image

Κατόπιν πηρε τον λόγο η κ. Θεοδοσάκη η οποια ευχαριστησε και αυτή τον διοργανωτή της εκδήλωσης κ. Νικόλαο Θεοδοσάκη , την Πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Χριστίνα Βερμέ και τους καλεσμένους και παρισταμένους στην εκδήλωση . Ανέλυσε και αυτή σαν δημιουργός , τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βιβλίου της και μιλησε για τους δυο ήρωες πρωταγωνιστές του .

image

Την εκδήλωση έκλεισε ξανά ο διοργανωτής της κ. Νικόλαος Θεοδοσάκης , ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ” γραφή “, ευχαριστώντας ξανα όλους όσους παρευρέθηκαν στην πολιτιστική εκδήλωση και εκλεισε με την ευχή η νεοσύστατη Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης των Αγ. Θεοδώρων , να φιλοξενήσει στο μέλλον και άλλες παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και να γίνει η ” κυψέλη ” των γραμμάτων και της τέχνης και γενικά του Πολιτισμού στην πόλη, μια πόλη που μπορεί να παράξει πολύ “μέλι” .
Πριν την αποχώρηση του κοινού , η κ. Χριστίνα Βερμέ εκανε μια ευχάριστη έκπληξη σε όλους , χαρίζοντας στον κ. Αριστομένη Συγγελάκη , λόγω της συμμετοχής του στο ΔΣ της επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων στην χώρα μας , μια χειρόγραφη επιστολή του Πρωθυπουργού της Ν. Ζηλανδίας προς τους κατοίκους της τότε Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων , μέσω της οποίας ευχαριστεί θερμά εκ μέρους της χωρας του , για την διάσωση -περίθαλψη – σίτιση – ένδυση και βοήθεια που πρόσφεραν στους ΝεοΖηλανδούς Στρατιώτες χρόνια του πολέμου και της Γερμανικής κατοχής στην χώρα μας. Ο κ. Συγγελάκης ανάγνωσε εκ του μικροφώνου την επιστολή , προκαλώντας την συγκίνηση και την εθν. υπερηφάνεια των παρισταμένων .
Η βραδιά έκλεισε , με την υπογραφή αφιέρωσης απο την κ. Μαρία Θεοδοσάκη , σε αντίτυπα του βιβλίου της, σε όποιον το επιθυμούσε.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τιμησαν με την παρουσία τους , ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων- κ. Σωτήρης Νικολάου , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων – κ. Παναγιώτης Πέτρου , η Γυμνασιάρχης της πόλης κ. Κόρρου Τούλα , Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ηλίας Πιτσικαλης και αρκετός κόσμος.
Ηταν κατα γενική παραδοχή μια πολύ πετυχημένη πολιτιστική εκδήλωση .

Απάντηση