Παρουσιαστηκε η AFI ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο στο επιμελητηριο Κορινθίας

0

Η Action Finance Initiative (AFI) σε συνεργασία με την Τράπεζα Eurobank διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα του χρηματοδοτικού εργαλείου των μικροπιστώσεων της AFI, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που δίνει πρόσβαση στη χρηματοδότηση σε ανέργους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που είναι μερικώς αποκλεισμένοι από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα και χρειάζονται ρευστότητα και επιχειρηματική
καθοδήγηση.

Στην ομιλία του ο πρόεδος κ. Πιτσάκης επεσήμανε το γεγονός ότι η ανάγκη για τέτοια εργαλεία απεικονίζει έντονα την ανάγκη στήριξης του Έλληνα επιχειρηματία. Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη για ένα θωρακισμένο τραπεζικό σύστημα έτσι ώστε να γίνει η μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας.

Η νεανική επιχειρηματικότητα και η έξυπνη επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται στη ψηφιακή εποχή πρέπει να στηριχτεί και να χρηματοδοτηθεί.

Δυστυχώς μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μας, η οποία έχει μία επιχειρηματική ιδέα και
επιθυμεί να μπει στον κόσμο του επιχειρείν, στερείται του αρχικού επενδυτικού κεφαλαίου, ακόμη και όταν πρόκειται για μικρά ποσά.

Απάντηση