Παρούσα η Λαϊκή συσπείρωση στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου

0

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορίνθου  παραβρέθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Κορίνθου για να στηρίξει την 5ωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει το σωματείο των εργαζομένων μετά από γενική συνέλευση. Ενάντια στην πρόθεση της διοίκησης του νοσοκομείου να απολύσει τους εργαζόμενους ΣΟΧ (Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου)  στις υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας, αναθέτοντας παράλληλα τις υπηρεσίες αυτές σε εργολαβικές εταιρίες ιδιωτικών συμφερόντων.Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και καλούμε τον λαό της Κορινθίας να είναι σε επαγρύπνηση ώστε να περιφρουρήσουμε το δημόσιο και δωρεάν  χαρακτήρα του νοσοκομείου που μεθοδικά και διαχρονικά υπονομεύεται από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων  στο Δ.Σ. στο Γ.Ν. Κορίνθου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση, Φρυσίρας Γιάννης,  δήλωσε τα εξής :

«Πρωτοστατούμε  στην οργάνωση της πάλης με τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική που ασκείται από κυβέρνηση, υπουργείο και διοίκηση του νοσοκομείου εκχωρώντας υπηρεσίες σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα . Αποδείξαμε για άλλη μια φορά πως οι αγώνες έχουν αποτελέσματα όταν είναι μαζικοί και ανυποχώρητοι. Να μην τολμήσουν να απολύσουν  κανέναν συμβασιούχο  εργαζόμενο που καλύπτει πάγιες  και διαρκείς  ανάγκες, γιατί θα μας βρουν μπροστά τους.Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
Άμεσες προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά, αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών.

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.»

Leave a Reply