Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την επιτάχυνση της κατασκευής του τμήματος Κορίνθου-Πατρών της Εθνικής Οδού.

0

image

Τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου του τμήματος
Κορίνθου-Πατρών της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 27/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι η κατασκευή της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 με το τμήμα Κορίνθου Πατρών να εγκαινιάζεται το 1969.
Το 2008, η Εθνική Οδός παραχωρήθηκε στην κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, με την κοινοπραξία να έχει αναλάβει την αναβάθμιση της Οδού με προθεσμία το 2011.
Παρότι όμως έχουν παρέλθει 4 χρόνια από την προθεσμία παράδοσης του τμήματος Κορίνθου-Πατρών το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, οι εργασίες βρίσκονται ήδη 7-8 μήνες εκτός χρονοδιαγράμματος με την ευθύνη να αποδίδεται στην ΕΡΓΟΣΕ η οποία δεν έχει ξεκινήσει τις εργασίες της στα 8 σημεία που η σιδηροδρομική γραμμή συναντά τον αυτοκινητόδρομο, έργο το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ε.Ε.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μετατεθεί για ακόμη μια φορά η παράδοση του τμήματος Κορίνθου-Πατρών για το καλοκαίρι του 2016.
Μάλιστα όσον αφορά την πρόοδο του έργου, οι εργασίες ανακατασκευής του οδικού άξονα στο τέλος του 2014 βρίσκονταν στο 62%.
Κατόπιν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή αν έχει διερευνήσει τα αίτια καθυστέρησης κατασκευής του ως άνω τμήματος Κορίνθου-Πατρών και αν έχει καταλογίσει τις συνακόλουθες ευθύνες στους υπευθύνους.
Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την επιτάχυνση της κατασκευής του τμήματος Κορίνθου-Πατρών της Εθνικής Οδού
Αθηνών-Πατρών έργο που κυρίως χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ε.Ε.

Leave a Reply