Παρέμβαση της Γιώτα Μπαγκα που ζήτησε ενεργό ρόλο του Πανεπιστημίου Πελοποννησου στο πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεια

0

Στα πλαίσια της δράσης «Συμμετέχω στο Πρόγραμμα της ΝΔ» της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ διοργανώθηκε συζήτηση με στελέχη της Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων σχετικά με το ενδεχόμενο να μπορούν οι γονείς να επιλέγουν σχολείο ανάλογα με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και όχι με  διεύθυνση της κατοικίας. Η συζήτηση διεξήχθη χθες Τετάρτη 6 Ιουλίου στα γραφεία του κόμματος.
Παρόντες ήταν ο κ. Κουμουτσάκος, ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, η Γραμματέας Γυναικείων θεμάτων , Μαρία Συρεγγέλα, πλήθος στελεχών και φίλων του κόμματος που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.
Από τις τοποθετήσεις ξεχώρισαν αυτή της κ. Ντόρας Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού της  ΝΔ Φάνης Πάλλη Πετραλιά, η οποία τόνισε ότι η μαθητική κινητικότητα είναι μεν αποδεκτή αλλά πρέπει να  έπεται και να προηγηθούν βήματα βελτίωσης της παρεχόμενης παιδείας σε όλες τις βαθμίδες. Τόνισε μάλιστα πως πρέπει να βοηθήσουμε μέσω του προγράμματός μας να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας.
Τις εντυπώσεις ωστόσο κέρδισε η Κορίνθια πολιτευτής, Γιώτα Μπάγκα η οποία καταχειροκροτήθηκε και η οποία τόνισε πως το διακύβευμα δεν πρέπει να είναι η δυνατότητα των γονέων να επιλέξουν το σχολείο των παιδιών τους καθώς αυτό θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει. Το διακύβευμα είναι να παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της πατρίδας μας , από τα σχολεία των πιο προνομιούχων περιοχών μέχρι τα σχολεία  των πιο απομονωμένων και απομακρυσμένων. Η Κορίνθια πολιτευτής μάλιστα διατύπωσε τρεις συγκεκριμένες προτάσεις ,απλές, εφαρμόσιμες και ουσιαστικές- όπως τόνισε: α) την συγγραφή των σχολικών βιβλίων με ουσιαστική συμμετοχή εκπαιδευτικών της τάξης και όχι απλά διανοουμένων χωρίς πραγματική γνώση και εμπειρία της σ χολικής τάξης και των μαθησιακών αναγκών των παιδιών Β) επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ανά διετία και γ) αξιοποίηση για το σχεδιασμό του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ν. Δ των Πανεπιστημίων Εκπαιδευτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Κόρινθο.

Leave a Reply