Πάρε την τσαρουχιά σου για να μάθεις…

0

Όταν σε τρεις αγώνες δεν έχεις πάρει διπλό, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις λίγο στον καθρέφτη σου. Μετά, αφού κάνεις την αυτοκριτική σου, μπορείς να ασχοληθείς με το καρτούν και τον προκλητικό διαιτητή της σημερινής αναμέτρησης. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Στη Λιβαδειά ήταν ο ανάδρομος Ερμής, στη Ριζούπολη μάλλον θεώρησες πως είναι ζαβολιά να παίζεις με παίκτη παραπάνω μία ώρα. Στη Λάρισα προηγήθηκες, είχες ένα ημίχρονο να το καθαρίσεις, αλλά έπαιζες πασούλες. Πάρε την τσαρουχιά στο 89΄για να συνέλθεις. Δεν περιμένω από τον ΠΑΟΚ να κάνει όργια

Απλά θέλω να βλέπω μία ομάδα που θα με πείθει πως θέλει το παιχνίδι. Μία ομάδα που δεν θα έχει φοβίες, μία ομάδα που θα επιβληθεί απέναντι σε έναν κακό αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε τίποτα, προηγήθηκε στο διάστημα που απλά κάποιοι παίκτες του βρήκαν χώρους και περίμενε ένα ημίχρονο για να φύγει από τη Λάρισα. Και το πλήρωσε.

Ο Λουτσέσκου είναι αυτός που δέχεται την κριτική. Και είναι λογικό αφού έτσι είναι αυτά. Επέλεξε να συμμαζέψει λίγο την ομάδα του βγάζοντας τον Πέλκα για να βάλει τον Σάκχοφ, έβαλε τον Κουλούρη για να πιέσει λίγο καλύτερα ψηλά και στο τέλος τον Μακ για να φύγει στον χώρο. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε από τις αλλαγές ότι και να λέμε. Ένα γέμισμα, ένα κακό μαρκάρισμα εκτός περιοχής, ένα εντός, μια στραβοκλωτσιά και τέλος. Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός σε όλο το παιχνίδι και όχι μετά τις αλλαγές. Για να μη μπερδευόμαστε. Η πρώτη παράμετρος της απώλειας των δύο βαθμών στον κάμπο είναι αυτή. Αφήστε το τουπέ και ματώστε. Η δεύτερη, αφορά την διαιτησία του Κατσικογιάννη ο οποίος πρέπει να ξεκουραστεί αρκετούς μήνες.

Πρώτα απ όλα, σε ένα παιχνίδι που έχουν γίνει δέκα τέτοιες φάσεις, αποβάλει τον Κουλούρη για αγκωνιά. Μετά από 88΄λεπτά ξύλου, που δεν έχει βγάλει κίτρινη στον Ναζλίδη για μπουνιά στον Ζαμπράνο, που δεν έχει βγάλει κίτρινη για σκαριά του Ρέντζα στον αστράγαλο του Τσίμιροτ, βγάζει κόκκινη στον Κουλούρη, σε ένα χρονικό σημείο που μου δίνει την αίσθηση πως κάτι έχει στο μυαλό του. Αφήνει το σκληρό παιχνίδι της Λάρισας από το πρώτο λεπτό, φτάνει στο σημείο να βγάλει κίτρινη στον Ζαμπράνο επειδή δέχτηκε γονατιά στο μπούτι με φόρα από τον Κρισμάν. Αυτό που έκανε λοιπόν ο Κατσικογιάννης είναι το εξής απλό. Παρέα με τον Ποντίκη που έκοψε τον Πέλκα δύο μέτρα πίσω από τη ζώνη άμυνας της ΑΕΛ. Έχουμε και λέμε.

Κακός αγωνιστικός χώρος που δεν γινόταν να κυκλοφορήσεις την μπάλα, αφήνεις τη Λάρισα να βαράει στο ψαχνό χωρίς πρόβλημα, αποβάλεις παίκτη του ΠΑΟΚ στη τελευταία σου ευκαιρία να τον πλήξεις και όλα αυτά σε μία έδρα μιλημένη να το παίξει το παιχνίδι αυτό. Από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο. Του Ναζλίδη η μπουνιά για παράδειγμα είναι στο 2΄.

Κλείνοντας, είμαι υποχρεωμένος να γράψω για τον Κούγια. Ντρέπομαι που το κάνω, αλλά βάσει του ρόλου μου είμαι υποχρεωμένος. Αρχικά, να υπενθυμίσω πως αυτός ο τύπος ήταν στη σουίτα του μεγαλομετόχου μας πέρυσι τέτοιο καιρό. Ελπίζω στον δεύτερο γύρο να μην τύχει αυτής της μεταχείρισης. Δεύτερον, όσες αντιπαλότητες και να υπάρχουν με την ΑΕΛ, το μέγεθός της είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτής της προσωπικότητας που έχει τον έλεγχό της. Ας κάνουν ότι μπορούν για να ησυχάσουν από δαύτον.

Τρίτον, το να φτύνεις παίκτη του ΠΑΟΚ σημαίνει πόλεμος.

Απάντηση