Παραιτήθηκε ο ηγέτης του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ

0

Με ελαφρά… πηδηματάκια πρώτα ο Μπόρις Τζόνσον και εν συνεχεία ο Νάιτζελ Φάρατζ, οι δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της καμπάνιας του Brexit, απομακρύνονται από την πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας στη Βρετανία.

Δύο εβδομάδες μετά την νίκη του στρατοπέδου τους υπέρ του Brexit στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, οι δύο πολιτικοί άνδρες προτίμησαν να μείνουν στο περιθώριο την ώρα που στα κόμματα των Συντηρητικών και των Εργατικών επικρατεί αναβρασμός αναζητώντας ένα ηγέτη ευρείας αποδοχής και τους Βρετανούς πολίτες να περιμένουν εναγωνίως τους όρους της διαπραγμάτευσης για την αποχώρησή της χώρας τους από την ευρωπαική οικογένεια.

Την περασμένη Πέμπτη ο Μπόρις Τζόνσον, το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Συντηρητικών και “νούμερο 2” της  καμπάνιας  του Brexit, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα της διαδοχής για την πρωθυπουργία ενώ, σήμερα ο Νάιτζελ Φάρατζ , αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού UKIP δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματός του.

Όπως είπε ο εκ των ηγετών της καμπάνιας για την αποχώρηση της Βρετανίας από τη Ευρωπαϊκή Ένωση «κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος είχα δηλώσει ότι θέλω πίσω τη χώρα μου, τώρα θέλω πίσω τη ζωή μου».

Leave a Reply