Παραιτείται η Βαλαβάνη από αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ και από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

0

ImageHandler (53)

Μια από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να απομακρυνθεί από τον υπουργικό της θώκο, παίρνοντας αποστάσεις από τις εξελίξεις

Η Νάντια Βαλαβάνη δεν ήταν μεταξύ των υπουργών που δεν ψήφισαν την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης το Σάββατο τα ξημερώματα ούτε υπήρχε η υπογραφή της στο κείμενο των 15 βουλευτών που είπαν «ναι», αλλά εννοούσαν «όχι».

Ωστόσο, έπειτα από την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες και την συμφωνία στην οποία υποχρεώθηκε από τους δανειστές και την οποία θα φέρει αύριο στην Ολομέλεια εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή της από αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αλλά και από την Βουλή.

Έχει μάλιστα εκφράσει την πρόθεσή της στον πρωθυπουργό, τον οποίο όμως δεν θέλει να φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Η κυρία Βαλαβάνη παρότι όταν ξεκίνησε στο υπουργείο είχε δηλώσει ότι «μέχρι τότε ούτε την φορολογική της δήλωση δεν συμπλήρωνε μόνη της», αποδείχθηκε από τα πιο επιτυχημένα στελέχη για τις πρακτικές λύσεις που έδινε σε καθημερινά προβλήματα, ενώ πιστώνεται και την ρύθμιση για τις 100 δόσεις που έφερε χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Από την άλλη πλευρά, όμως, χρεώνεται την ατυχή δήλωση για τις τραπεζικές θυρίδες τη βραδιά του δημοψηφίσματος που προκάλεσε σάλο και έντονη ανησυχία στην κοινή γνώμη. Γι’ αυτό άλλωστε και το όνομά της «έπαιζε» για αναβάθμιση και όχι για απομάκρυνση από την κυβέρνηση.

Αρχικά είχε ακουστεί το όνομά της ακόμη και για την θέση του παραιτηθέντος υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Επίσης, μετά την ψηφοφορία του περασμένου Σαββάτου, το όνομά της κυκλοφορούσε στα κομματικά παρασκήνια ως πιθανή αντικαταστάτρια του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η κυρία Βαλάβάνη στο παρελθόν ήταν κοντά στην Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά από την στιγμή που έγινε υπουργός πήρε αποστάσεις, ενώ δεν είχε εκδηλώσει επιφυλάξεις ή ενστάσεις για πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής. Συνομιλητές της λένε ότι θεωρεί ότι η συμφωνία στην οποία υποχρεώθηκε ο πρωθυπουργός είναι πολύ σκληρή.

Πάντως, το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου θεωρεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη ενδεχόμενη παραίτησή της καθώς πιστεύουν ότι θα ενισχύσει τις φωνές διαμαρτυρίας στο κόμμα.

newsit

Leave a Reply