Παραδομένο στο χάος το κέντρο της Αθήνας

0

ImageHandler (11)

Οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη – Φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ – Συνθήματα στους τοίχους της Βουλής και του Άγνωστου Στρατιώτη – Πέντε συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές

Επεισόδια εγιναν έπειτα από πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης περίπου 400 αντιεξουσιαστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν εκ νέου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομάδα περίπου 70 ατόμων, ωστόσο, διασπάστηκε και έστησε οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, «ταμπουρώθηκαν» στο Πολυτεχνείο και από κει πραγματοποιούσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί δεν ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τους αντιεξουσιαστές, επιχείρησαν ωστόσο να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ δέχονταν «βροχή» από πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο κλεφτοπόλεμος συνεχιζόταν μόνο στην οδό Τοσίτσα. Οι ταραχοποιοί, που χρησιμοποιούσαν το Πολυτεχνείο ως ορμητήριο, έκαναν σποραδικές εξόδους και πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών. Με τη σειρά τους, οι δυνάμεις ασφαλείας, συνέχιζαν να μην προσπαθούν να εμπλακούν σε μάχες σώμα με σώμα και απαντούσαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Λίγη ώρα αργότερα, τα πνεύματα είχαν κάπως ηρεμήσει, με περίπου 20 άτομα να συνεχίζουν να βρίσκονται κλεισμένοι μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ η αστυνομία φρουρούσε τη γύρω περιοχή.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν νωρίτερα την πορεία έγραψαν και συνθήματα κατά της Βουλής και της Δημοκρατίας στο Μνημέιο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρήθηκαν για τις φυλακές τύπου Γ’, ζητώντας την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την παύση των διώξεων σε αυτούς που συνελήφθησαν  έξω από την πρυτανεία, την κατάργηση του τρομονόμου, καθώς εκφράζουν και τη συμπαράστασή τους στου πολιτικούς κρατούμενους  των φυλακών

Τους αντιεξουσιαστές παρακολουθούσε διακριτικά και από απόσταση δύναμη της Αστυνομίας.

Οι δρόμοι στο κέντρο έκλεισαν διαδοχικά από τα σημεία που περνούσαν οιαντιεξουσιαστές.

πρωτο θεμα

Leave a Reply