Παππάς: Εάν ο διαγωνισμός πέσει στο ΣτΕ οι καναλάρχες θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους (Βίντεο)

0

Εάν ο διαγωνισμός εκπέσει, δεν θα έχει νομική βάση και οι καναλάρχες θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη. Παράλληλα εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές στην τροπολογία με τις ποινικές κυρώσεις για τα μη αδειοδοτημένα τηλεοτπικά κανάλια, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και την κάλεσε να το «ξανασκεφτεί» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.


Όπως υποστήριξε ο κ. Παππάς, η κυβέρνηση έχει σταθερή προσήλωση στην ανάγκη συγκρότησης του ΕΣΡ. «Αρμοδιότητα της Βουλής να συγκροτήσει το Συμβούλιο, ο πρόεδρος είχε κάνει τρεις προσπάθειες και ποτέ δεν συγκροτήθηκε. Με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ προχωρήσαμε στη διαγωνιστική διαδικασία. Δυστυχώς για τα τηλεοπτικά μας πράγματα η ΝΔ δεν συναίνεσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Παράλληλα σημείωσε πως ο νόμος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. «Όταν είχαμε το νόμο Ρουσόπουλου, όταν ερωτήθη για τον αριθμό των αδειών, είπε ότι «δεν θα σας πω» γιατί δεν υπάρχει χάρτης συχνοτήτων. Βρεθήκαμε ενώπιον ενός θεσμικού αδιεξόδου. Έγινε όμως ένας διαγωνισμός – κατέρρευσε η προπαγάνδα ότι εμείς βάλαμε τους αρεστούς» είπε.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι το τίμημα είναι υψηλό και στάθηκε στην ανάγκη «να προχωρήσουμε παρακάτω», ενώ περιέγραψε την κατάσταση προ της διεξαγωγής του διαγωνισμού ως «αντισυνταγματική πραγματικότητα», με διαρκώς μειούμενη απασχόληση.

Έκανε επίσης λόγο για «δομική στρέβλωση» και «στρεβλή σχέση» που δημιουργούσε καθεστώς αλληλεξαρτήσεων, καταλογίζοντας στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ότι επέβαλαν το δικό τους συμφέρον, σε βάρος του Δημοσίου, ενώ επανέλαβε τις αναφορές του για «αεροπειρατία».

Απάντηση