Παπαθανάσης: Στις αρχές του έτους νέο ΕΣΠΑ για δημιουργία e-shop

0

Στις αρχές του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής, όπως επεσήμανε το πρωί της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός  Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα αναφερόμενος στο πρόγραμμα που θα «τρέξει» μέσα στις επόμενες μέρες, με το οποίο επιδοτείται η αγορά εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων για τον κλάδο της εστίασης εξήγησε ότι «δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα οι εξωτερικές θερμάστρες. Μπορεί ο επιχειρηματίας να τις είχε αγοράσει από το πρώτο lockdown και τώρα απλώς να προσκομίσει ό,τι τιμολόγια έχει και να πληρωθεί».

Το άνοιγμα της αγοράς

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι πέρα από το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη, αύριο, δεν έχουν αποφασιστεί οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα, ωστόσο όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

«Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία- φυσαρμόνικα», ξεκαθάρισε προσθέτοντας ότι εντός της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων. 

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε επίσης ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης. Δηλαδή αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο. Για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας τέλος, δήλωσε ότι το 50% των χρημάτων θα είναι μη επιστρεπτέο, ενώ επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος. 

Πηγή

Απάντηση