Παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο Κορινθίων και τον καλλιτέχνη Βλασιο Τσοτσώνη το μνημείο Αποστόλου Παύλου για την πλατεία Κορινθου

1

Σε μία συνέντευξη τύπου που έβγαλε πολλές ειδήσεις παρουσιάστηκε το μνημείο που θα κοσμεί την πλατεία Περιβολάκια ή όπως θα ονομαστεί, όπως μας αποκάλυψε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, Αποστόλου Παύλου.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον δήμαρχο να αναφέρεται σε όλους αυτούς που κάνουν προσπάθειες για να σταματήσουν τα έργα στην πλατεία αλλά και το γεγονός ότι όπως είπε κάποιοι που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους έχουν στραφεί κατά του έργου.

Ακολούθησε ο καλλιτέχνης Βλάσιος Τσοτσώνης που περιέγραψε τη λογική γύρω από το έργο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Στις ερωτήσεις ο δήμαρχος και ο καλλιτέχνης απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με την προστασία από βανδαλισμούς τη θέση του μνημείου και τη συνεργασία με τη Μητρόπολη για την κατασκευή του.

1 COMMENT

  1. Αυτό τώρα λέγεται παρουσίαση έργου ή απολογητική για το έργο; Λυπάμαι που θα το πώ, αλλά με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Δημάρχου, το ύφος και οι τοποθετήσεις του, σχολιάζοντας το δημόσιο διάλογο για το μνημείο, δεν τον τιμούν και αγγίζουν τα όρια της ιταμότητας. Γιατί αλήθεια τέτοια ενόχληση και επιθετικότητα; Ο Δήμαρχος οφείλει να σέβεται μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, πολλώ δε μάλλον εν προκειμένω, που η πλειοψηφία της πόλης είναι προβληματισμένη, κυρίως, με το βεβιασμένο και αβασάνιστο των επιλογών. Παρότι, όμως, το ύφος της συνέντευξης ήταν απολογητικό (αν και συγχρόνως επιθετικό) ούτε αντίκρουση συγκεκριμένων ενστάσεων που δημόσια κατατέθηκαν υπήρξε, ούτε πειστικά καί ρεαλιστικά ἐπιχειρήματα προβλήθηκαν. Όσο για τις τοποθετήσεις του συμπαθούς και αξιολογώτατου καλλιτέχνη, τι να πούμε; Ειλικρινά μας εντυπωσίασε η απλότητά του. Η αλήθεια είναι ότι δεν τόχουν όλοι οι καλλιτέχνες με τα λόγια. Πάντως, ο φανερά εκνευρισμένος κ. Δήμαρχος αντί να κατευνάζει τα πνεύματα και να διαλέγεται με υπομονή και διαλλακτικότητα, προκαλεί νέο γύρο συζητήσεων με την πρόθεσή του να μετονομάσει την κεντρική Πλατεία σε Πλατεία Αποστόλου Παύλου. Φυσικά, με κεντρικό μνημείο τή μορφή του Αποστόλου Παύλου, κάτι τέτοιο δεν ακούγεται παράξενο. Εκείνο όμως που ατυχώς δεν φαίνεται να γίνεται ακόμη αντιληπτό, είναι ότι αυτά τά πράγματα, ιδίως στην εποχή μας, δεν μπορούν να αποφασίζονται ερήμην της κοινωνίας. Κι αυτό θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί αργά ή γρήγορα θα έχει τις συνέπειες ή τις παρενέργειές του.

Leave a Reply