Πάνω από 400 εκατομμύρια χρωστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες

0

ndpasok

«Κόκκινα» δάνεια και οφειλές που ξεπερνούν τα 400 εκ. ευρώ έχουν προς τις τράπεζες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσαν τα στελέχη των ίδιων των τραπεζικών ιδρυμάτων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής επίσης αποκαλύφθηκε ότι τα δυο κόμματα δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ εδώ και πέντε χρόνια στην Attica Bank για δάνεια που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ.

Τα στοιχεία από τα απόρρητα έγγραφα, έφερε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος επισημαίνοντας ότι τα πολιτικά κόμματα οφείλουν συνολικά το ποσό των 418 εκ. ευρώ ενώ σήμερα εξυπηρετούνται μόνο 16 εκ. ευρώ.

Τα περισσότερα χρέη έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οφείλει 210,8 εκ. ευρώ και τη Χαριλάου Τρικούπη 189,6 εκ. ευρώ. Η συντριπτική πλειονότητα των δανείων έχει δοθεί από την Τράπεζα Πειραιώς περί τα 358,8 εκ. ευρώ, ενώ  ακολουθεί η Εθνική με 33,6 εκ. ευρώ, η Eurobank με 13 εκ. ευρώ και η Attica με 12,2 εκ. ευρώ.

Εξάλλου στη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής, τρομερή αίσθηση προκάλεσε  η κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της Attica Bank Αλέξανδρου Αντωνόπουλου ο οποίος ανέφερε: «Από το 2011 δεν έχουν πληρωθεί ούτε δόσεις, ούτε τόκοι. Βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας έχουμε έξι μήνες περίοδο για να σχεδιάσουμε τις κινήσεις, είτε ρύθμιση-αναδιάρθρωση είτε πλέον καταγγελία και νομικές ενέργειες».

Ο κ. Αντωνόπουλος αποκάλυψε, επίσης, ότι η ΝΔ έχει χαρακτηριστεί «μη συνεργάσιμος δανειολήπτης» και ανέφερε ότι η Τράπεζα έχει προβεί και σε έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο για ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του κόμματος.

Τη ίδια στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» δήλωσε:

«Αισθάνομαι συνεπής σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, ότι θα αποκαλύψουμε όλες τις σχέσεις μεταξύ τραπεζών, ΜΜΕ και κομμάτων, και ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει μπροστά στην κοινωνία» και πρόσθεσε: «Υπήρχαν δάνεια τα οποία δίνονταν χωρίς εγγυήσεις των μετόχων, και μάλιστα υπήρχαν περιπτώσεις που το δάνειο εκταμιευόταν γρήγορα, με εγγυήσεις που δεν δόθηκαν ποτέ και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ τα εν λόγω δάνεια».

Leave a Reply