Πανταζής: Ούτε θέλουν ούτε μπορούν στη δημοτική αρχη

0

image

Παρακολούθησα πρόσφατα μέσα από το δημοτικό συμβούλιο αλλά και από την σχετική συνέντευξη τύπου, την ενημέρωση του προέδρου του Επιμελητηρίου κου Βασίλη Νανόπουλου σχετικά με την επί δυόμισι τουλάχιστον μήνες αδυναμία του Δήμου Κορινθίων να χορηγήσει άδεια για την λειτουργία της έκθεσης φέτος στο Φλοίσβο.
Δεν είχα μέχρι τότε ασχοληθεί με το ζήτημα αφού άλλωστε τη διαδικασία την χειριζόταν έμπειρος συνάδελφος μηχανικός.
Όταν άρχισε η φραστική επίθεση εναντίον του, απευθύνθηκα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και ζήτησα να ενημερωθώ σαν μέλος του φορέα για το ιστορικό. Πράγματι ο κος Νανόπουλος μου επέδειξε όλη την αλληλογραφία αλλά και πρόσφατες αντίστοιχες αποφάσεις άλλων Δήμων που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία σε δυο εβδομάδες.
Σαν απλός πολίτης αλλά και επαγγελματίας μηχανικός, διαπίστωσα αμέσως ποια είναι η πραγματικότητα. Και ποια είναι αυτή;
1. Το Επιμελητήριο πολύ έγκαιρα απευθύνθηκε στο λιμενικό ταμείο του οποίου προΐσταται ο κος Αντώνης Παππάς και ζήτησε τη χορήγηση του χώρου για τη λειτουργία της έκθεσης.

  1. Άμεσα και σωστά ο κος Παππάς συγκρότησε την αρμόδια επιτροπή η οποία και ενέκρινε το αίτημα ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία. Θυμίζω ότι το Επιμελητήριο ζήτησε τμήμα του κοινόχρηστου χώρου του Φλοίσβου σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Και όποιος το αρνείται εκτός από ψεύτης είναι και επικίνδυνος αφού τα έγγραφα έχουν εκδοθεί με κάθε επισημότητα.

  2. Ξαφνικά ο κος Παππάς με δηλώσεις του αρνείται ακόμη και την έγκριση αυτή και αρχίζει να επικαλείται αστεία προσκόμματα. Μάλιστα με έκπληξη άκουσα τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου αλλά και τον Δήμαρχο να ισχυρίζονται, υποκαθιστώντας τον επιστήμονα πολιτικό μηχανικό, ότι δεν θα αντέξει ;;;; το έδαφος την αγκύρωση της τέντας που θα χρησιμοποιηθεί για κάλυψη του χώρου. Αστεία και επικίνδυνα λόγια που τα λένε μόνο αφελείς.

  3. Το Επιμελητήριο συνέχισε τη νόμιμη διαδικασία στέλνοντας το φάκελο που προβλέπεται στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να χορηγηθεί η έγκριση λειτουργίας της έκθεσης σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

  4. Εκεί χάνεται πλέον η λογική. Αρχίζει μια διαδικασία όπου το Επιμελητήριο άγεται και φέρεται (πχ γιατί δεν μπορεί να διαβάσει τα γράμματα η υπάλληλος ή για να αλλάξει το τοπογραφικό το οποίο είχε να σημειωθεί εγκριθεί σε άλλη αντίστοιχη αίτηση την οποία χειριζόταν ο ίδιος μηχανικός) και άλλες αστειότητες.

  5. Έτσι πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες απόδειξης ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ των αρμοδίων για την έκδοση της άδειας, με τελικό αποτέλεσμα το Επιμελητήριο και σωστά σαν υπεύθυνος φορέας, να επιλέξει να γίνει η έκθεση στο Λουτράκι με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου από τον Δήμαρχο έως και τον κάθε υπάλληλο.

Δηλαδή τι πέτυχαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου με την χρήζουσα διερεύνησης από αρμόδιους τακτική τους;

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ένα σημαντικό γεγονός που θα έδινε για ένα μήνα μια άλλη αίγλη στην Κόρινθο.
ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ για πάνω από ένα μήνα διάφορες ειδικότητες κάτι που θα ανακούφιζε τους δοκιμαζόμενους ανέργους συμπολίτες μας. Βέβαια για αυτούς που ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ στους 17 Δήμους της χώρας ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ αυτό είναι μια απλή παρανυχίδα μπροστά στις “τρομερές επιτυχίες τους” που φαίνεται ότι εξαντλούνται στις απευθείας αναθέσεις, στα φαραωνικά και άχρηστα έργα σαν την περιβόητη πεζογέφυρα και στην εξυπηρέτηση των ημετέρων.
ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ οι παρακείμενες επιχειρήσεις και όχι μόνο.

Τελικά τι συμβαίνει; Δεν θέλουν ή δεν μπορούν; Η απάντηση είναι απλή και το δίλημμα ανύπαρκτο. Ένας λογικός δήμαρχος και ένας πρόεδρος Λιμενικού ταμείου με θάρρος της γνώμης, θα είχαν από την πρώτη στιγμή που έγινε το αίτημα, ορίσει αρμόδιους υπαλλήλους οι οποίοι, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους του Επιμελητηρίου, θα έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η έκθεση να γίνει με τον πιο λαμπρό τρόπο στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου και τώρα να βρισκόμασταν στη διαδικασία να βρούμε περισσότερους εκθέτες, να συνδιοργανώσουμε διάφορες εκδηλώσεις, ημερίδες, παραστάσεις κλπ, ώστε η πρωτεύουσα του Δήμου μας, έστω και για λίγο, να πάψει να είναι μια μαραζωμένη και γερασμένη επαρχιακή πόλη.

ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Το τι πρέπει να γίνει το καταλαβαίνουν πλέον όλοι οι δημότες και θα το αποδείξουν στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΚΟΣ
ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Leave a Reply