Πανταζής: Καλωσορίζουμε τη δημοτική αρχή στην εφαρμογη των 4 κάδων

0

Διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων για την δημοπράτηση εργοστασίου απορριμμάτων έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Πανταζής. 

“Άκουσα τις δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων και τον τρόπο που αποδόθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και θέλω να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ψηφίσαμε ομόφωνα την ανάγκη δημοπράτησης  για την αγορά των μηχανημάτων για την επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων και του ανακυκλώσιμου υλικού. 

Οι αναγκαίες υποδομές και τα μηχανήματα θα έρθουν στο συμβούλιο σε επόμενη φάση και ελπίζω να μην είναι τα ίδια μηχανήματα τα οποία στον προηγούμενο διαγωνισμό επέφεραν ένσταση ενδιαφερόμενης εταιρείας για προδιαγραφές οι οποίες οδηγούσαν σε μοναδική κατασκευάστρια με αποτέλεσμα τελικά την ακύρωση του διαγωνισμού. 

Για την υλοποίηση του έργου είναι απαραίτητη η άδεια λειτουργίας η οποία δεν γνωρίζω αν έχει ανανεωθεί ή παραταθεί καθώς η προηγούμενη έληγε τον Δεκέμβριο που πέρασε. 

Επομένως έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για να προχωρήσουμε στο συγκεκριμένο έργο με όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου αυτό να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα μιας και έχω αμφιβολίες για τη δυνατότητα του δημάρχου να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αυτήν την μεγάλη επένδυση και την θέτω προς το παρόν στα προεκλογικά παιχνίδια που έχουν ήδη αρχίσει με ανέξοδα ταξίματα δεξιά και αριστερά και μεγάλα έργα που ξεφυτρώνουν παντού. 

Εξάλλου θυμίζω ότι ο δήμαρχος ήταν αντίθετος στον συγκεκριμένο τρόπο επεξεργασίας των απορριμμάτων και προσχώρησε σε αυτήν, έστω και μερικώς, μετά την γνωστή του κόντρα με την Περιφέρεια. 

Όπως και να έχει τον καλωσορίζουμε στους θιασώτες του τρόπου επεξεργασίας που του είχαμε προτείνει προεκλογικά, θυμίζοντας του όμως ότι δεν ξεκινάμε από πανάκριβα εργοστάσια αλλά από μικρές ενέργειες όπως η εφαρμογή των τεσσάρων κάδων, η εκπαίδευση του προσωπικού και των δημοτών, η ενημέρωση κλπ. 

Αλλά ακόμη και έτσι θα τον βοηθήσουμε αρκεί να μην αντιληφθούμε ότι υπάρχουν άλλα πράγματα στο μυαλό του στην πραγματικότητα. “

Με εκτίμηση

Βασίλειος Πανταζής
Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ
Τηλ. 6936872219

Απάντηση