Πανούσης: Με πυροβολούν 19χρονα που δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους, έκαναν 3 πορείες και κάτι τρέχει στα γύφτικα…

0

«Ζήτησα απ’ τον πρωθυπουργό να φύγω, δεν θέλω να του δημιουργώ προβλήματα, με μεγάλη χαρά να έρθει ένας καλύτερος», είπε ο Γιάννης Πανούσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν τον άλλαξε γιατί θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει.

Επίθεση στους επικριτές του

Σε όσους τον επικρίνουν ο Γιάννης Πανούσης απάντησε: «Πρέπει να καταλάβεις τι σου καταλογίζουν. Αν σου καταλογίζουν ότι είναι κακό να κυνηγάς και να πιάνεις εκείνους που πετάνε μολότοφ στην Αθήνα, δεν έχω τι να πω. Ποια είναι η αριστερή στροφή στην αστυνομία; Αν θεωρούν ότι θα έπρεπε κανείς να μπει εδώ και να τα κάνει λίμπα στο όνομα της λαϊκής δημοκρατίας, με μεγάλη μου χαρά να το συζητούσα».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επιτέθηκε και στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε ζητήσει την απομάκρυνση του με ανακοίνωση της λέγοντας: «να σε πυροβολούν άνθρωποι που είναι 19 και 20 χρονών, άνθρωποι που δεν έχουν κάνει τίποτα ποτέ στη ζωή τους και έκαναν δυο καταλήψεις και τρεις πορείες και κάτι τρέχει στα γύφτικα, έναν άνθρωπο που έχει κάνει πορεία στη ζωή του μέσα στα γράμματα, δεν έχει νόημα. Έχω προσπαθήσει να κάνω διάλογο αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Το κίνημα των νέων υπερβάλλει, κι εγώ το έχω κάνει σαν νέος. Όμως υπάρχουν και νόμοι, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει».

«Θα χαρώ να δω το μοντέλο της αριστερής αστυνόμευσης, εγώ κάποια στιγμή δεν θα είμαι πια στην κυβέρνηση, δεν είμαι κομματικός», πρόσθεσε ο Γιάννης Πανουσης.

image

o

«Δεν προκάλεσε η αστυνομία στην ψηφοφορία»

«Η αστυνομία στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου δεν προκάλεσε. Αυτά που είπαν ότι κυνηγήσαμε πολιτικές νεολαίες, δεν υπάρχουν. Αν έχει γίνει κάτι, θα γίνει ΕΔΕ όπως και διενεργείται ήδη. Είπα, όποιος πολίτης χτυπήθηκε ή βασανίστηκε, να έρθει σε μένα προσωπικά να το καταγγείλει. Δεν είμαι υπηρεσιακός εγώ. Δεν μπορώ να τα ξέρω όλα για όσα γίνονται στην επαρχία ας πούμε. Από την άλλη, συνελήφθησαν άνθρωποι και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Τι ακριβώς θέλουν, να πιάνουμε μπαχαλάκηδες και με ένα τηλεφώνημα να τους αφήνουμε»;, σημείωσε ο κ. Πανούσης. Και συμπλήρωσε: «Τα κόμματα να μη δημιουργούν ομπρέλες και μπαινοβγαίνουν μέσα οι μπαχαλάκηδες. Έτσι την πλήρωσε και ένας πολίτης που χτυπήθηκε από την αστυνομία», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν μπορείς να κυβερνήσεις με 120 βουλευτές»

Ο Γιάννης Πανούσης είπε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ και πρόεβλεψε εκλογές το φθινόπωρο.

«Ο Χαϊκάλης ως υπουργός δεν ξέρω τι ρόλο θα παίξει, τον κ. Πολάκη δεν τον ξέρω καθόλου. Μάλλον πάμε σε εκλογές προς Σεπτέμβρη, Οκτώβρη. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις με 120 βουλευτές, αν έχουμε νέο σχίσμα την Τετάρτη δεν μπορείς να κυβερνήσεις έτσι»

http://www.topontiki.gr/article/137326/panoysis-me-pyrovoloyn-19hrona-poy-den-ehoyn-kanei-tipota-sti-zoi-toys-ekanan-3

Leave a Reply