Πανελλήνιες 2021: Με αρνητικό τεστ οι εξετάσεις – Τον Σεπτέμβρη αν βρεθεί κάποιος θετικός

0

Όπως διευκρίνισε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN, θα πρέπει οι μαθητές να παρουσιάσουν αρνητικό self test σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη των εξετάσεων ώστε να υπάρχει η χρονική δυνατότητα όσοι βρεθούν θετικοί να υποβληθούν σε επιβεβαιωτικό μοριακό ή rapid test. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, εξεταστές και εξεταζόμενοι θα φορούν μάσκες ενώ και ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες θα είναι μικρός.

Η υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε και στο τι προβλέπεται αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Όπως σημείωσε: Υπάρχει πρόβλεψη ώστε να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει μόνο για τον ίδιο και όχι για όσους δίνουν μαζί του εξετάσεις». Ενώ σε περίπτωση που κάποιος από το περιβάλλον του μαθητή νοσήσει και μπει σε καραντίνα τότε «θα μπορεί να δώσει εξετάσει με αρνητικό μοριακό ή rapid test».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ψηφιακές αλλαγές στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις η κ. Κεραμέως σημείωσε πως οι μαθητές: «θα λάβουν με sms τόσο τα αποτελέσματά τους με τις βαθμολογίες όσο και τη σχολή στην οποία εισάγονται».

πηγη

Leave a Reply