Παιδικά στρώματα: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για το παιδί σας

0

Αν για τους ενήλικες ένα καλό στρώμα είναι απαραίτητο για την υγεία στο σώμα και το μυαλό τους, για ένα παιδί είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που καθορίζουν την σωματική και πνευματική ανάπτυξή τους. Και αυτό επειδή τα παιδιά κοιμούνται πολύ περισσότερες ώρες ημερησίως από τους ενήλικες και αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Οπότε χρειάζονται ένα στρώμα που θα στηρίξει τις αρθρώσεις και τη σπονδυλική τους στήλη, προσφέροντάς τους έναν καλό ύπνο και μια ξεκούραστη καθημερινότητα στη συνέχεια.

Τι σημαίνει, όμως, καλό στρώμα για παιδί; Στην αγορά υπάρχουν πολλά παιδικά στρώματα, ποιο όμως είναι το σωστό για το δικό σας παιδί; Η Delta Strom μας εξηγεί ποιους παράγοντες πρέπει να προσέξετε.

Λάβετε υπόψη τις ανάγκες του παιδιού

Δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια και αυτό οπωσδήποτε θα επηρεάσει το στρώμα που χρειάζεται το καθένα. Υποφέρει από αλλεργίες; Βρέχει το κρεβάτι του; Δυσκολεύεται να κοιμηθεί; Σε αυτές τις περιπτώσεις, το στρώμα θα πρέπει να έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα να είναι από υποαλλεργικό υλικό, να έχει αφαιρούμενο κάλυμμα και να είναι δροσερό και όχι πολύ σκληρό.

Μάθετε τις επιλογές σας

Τα παιδικά στρώματα βγαίνουν σε διάφορους τύπους σκληρότητας και αυτό εξαρτάται κυρίως από το σωματικό βάρος του παιδιού. Για παιδιά με υψηλό σωματικό βάρος απαιτείται ένα αρκετό σκληρό στρώμα που θα στηρίζει την πλάτη τους, οπότε σας προτείνουμε ένα στρώμα με ελατήρια.

Από την άλλη, για παιδιά με μικρότερο σωματικό βάρος είναι προτιμότερα πιο μαλακά στρώματα, όπως αυτά που κατασκευάζονται από latex ή memory foam, ώστε να παρέχουν χαλάρωση στο παιδί. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι το στρώμα πρέπει να έχει υψηλή πυκνότητα, καθώς η στήριξη ενός σώματος που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς είναι κομβικής σημασίας.

Πάντως, για την τελική επιλογή του υλικού παίζει μεγάλο ρόλο και η στάση ύπνου του παιδιού. Ενώ για παιδιά που κοιμούνται ανάσκελα επιλέγονται στρώματα με ελατήρια, για παιδιά που κοιμούνται κυρίως στο πλάι είναι προτιμότερα τα πιο μαλακά στρώματα που δεν πιέζουν τους γοφούς και αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος.

Εστιάστε στην αντοχή και τη διάρκεια ζωής

Η χρήση που γίνεται σε ένα παιδικό στρώμα είναι αρκετά έντονη, οπότε καλό είναι να λάβετε υπόψη και τον παράγοντα ανθεκτικότητα. Τα πιο σκληρά και πυκνά στρώματα ανταποκρίνονται καλύτερα στην επιβάρυνση και δεν χάνουν το σχήμα τους με την πάροδο των ετών.

Η διάρκεια ζωής του στρώματος δεν καθορίζεται μόνο από το υλικό τους αλλά και από την ευκολία καθαρισμού τους. Το να έχει το στρώμα αφαιρούμενο κάλυμμα, για να πλένεται εύκολα, είναι βασικό για να παραμείνει σε καλή κατάσταση για καιρό.

Επιλέξτε φυσικά υλικά

Πολλά παιδιά υποφέρουν από αλλεργίες, κάτι που κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να γίνει πολύ βασανιστικό. Επειδή στο στρώμα συγκεντρώνονται εκατομμύρια ακάρεα, σας προτείνουμε να επιλέξετε στρώμα με υποαλλεργικές ιδιότητες, όπως το latex. Επιπλέον, το κάλυμμα του στρώματος θα πρέπει να είναι από φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι, και αντιβακτηριδιακό, ενώ ιδανικά θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο για τη χρήση του σε παιδιά και βρέφη.

Στη Delta Strom θα βρείτε παιδικά στρώματα άριστης ποιότητας, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των παιδιών και των εφήβων, σε πολύ προσιτές τιμές. Μάθετε περισσότερα.

Leave a Reply