«Παγώνει» η αγορά: Εξαντλούνται τα αποθέματα των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

0

ImageHandler (44)

Επειδή δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα, θα δούμε άμεσα τις συνέπειες στην ελληνική αγορά, ισχυρίζεται ο εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ – Τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να εισάγουν προϊόντα αφού οι συναλλαγές γίνονται μέσω τραπέζης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΓΣΕΕ για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν σε βασικά αγαθά στην αγορά τις επόμενες ημέρες. Ήδη σε πολλά ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια προιόντα, παρόλο που οι εργαζόμενοι φροντίζουν για την άμεση τροφοδότησή τους.

Η αγορά έχει «παγώσει» ενώ τελειώνουν και τα αποθέματα των προϊόντων που φυλάσσονται στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, επειδή δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα, θα δούμε άμεσα τις συνέπειες στην ελληνική αγορά.

«Υπολογίζεται ότι οι πρώτες ελλείψεις βασικών προϊόντων θα παρουσιαστούν στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα. Αφενός γιατί δεν παράγουμε τίποτα, αφετέρου γιατί, τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να εισάγουν προϊόντα αφού οι συναλλαγές γίνονται μέσω τραπέζης. Πριν γίνει γνωστή η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα υπήρχε μία ομαλοποίηση στην αγορά. Γίνονταν πιστώσεις σε επιχειρήσεις που υπήρχε φερεγγυότητα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τις ξένες εταιρείες. Πλέον με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, καμία εταιρεία δεν εμπιστεύεται την ελληνική αγορά» λέει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι: «Εκφράζουμε την ανησυχία μας για ομαδικές απολύσεις και άδειασμα των σούπερ μάρκετ από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας».

Η υπερκατανάλωση των βασικών αγαθών από τους πολίτες τις επόμενες ημέρες συνέβαλε στην αύξηση κατά 30% του τζίρου στα σούπερ μάρκετ, «γεγονός που έδωσε μια ανάσα ρευστότητας προκειμένου να αντέξουν τα σούπερ μάρκετ έστω και με δυσκολία για τις επόμενες 7-8 ημέρες» λέει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Leave a Reply