Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών: Άρωμα Ελλάδας και… Doodle

0

pagkosmio-kypello-podosfairou_587_355

Στην πιο σημαντική ίσως διεθνή διοργάνωση του γυναικείου ποδοσφαίρου, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου Γυναικών (FIFA Women’s World Cup), είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της πιο διάσημης μηχανής αναζήτησης στο ίντερνετ, Google.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου Γυναικών διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Να σημειωθεί ότι σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν αθλήτριες από τις χώρες- μέλη της FIFA. Για πρώτη φορά, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών διεξήχθη το 1991, με την ονομασία Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών, εξήντα ένα ολόκληρα χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στους άνδρες. Η τρέχουσα μορφή του είναι 16 ομάδες.
Τη διοργάνωση του 2011 κέρδισε η Ιαπωνία. Στον τελικό νίκησε την ομάδα των ΗΠΑ με σκορ 3-1 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 2-2). Τη διοργάνωση του 2007 κέρδισε η Γερμανία. Στον τελικό που έγινε στην Κίνα, στις 30 Σεπτεμβρίου νίκησε τη Βραζιλία με 2-0.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011 είχαν υπάρξει καταγγελίες ότι στην εθνική ομάδα της Γουινέας συμμετείχαν τρεις άνδρες!
Η εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, Ντόρις Φίτσεν, σχολίασε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί οποιοδήποτε τεστ φύλου, ενώ μια από τις καλύτερες παίκτριες της Αφρικής, η Τζενοβίβα Ανίβα είχε καταγγείλει ότι, κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, της ζήτησαν να γδυθεί για να αποδείξει ότι είναι γυναίκα!

Απάντηση