“ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΙΑ ΑΝ ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ”

0

11202749_841965722535696_114876521_o copy

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν στην χτεσινή ανοιχτή λαϊκή συνέλευση οι κάτοικοι του Κάτω Διμηνιού προς τη Δημοτική αρχή και σε όποιον διανοηθεί να κόψει έστω και ένα δένδρο από τον Πευκιά του χωριού εάν προηγουμένως δε φυτευτούν νέα μεγάλα δένδρα.

Αφορμή για τη χθεσινή συγκέντρωση ήταν το πρόσφατο κόψιμο τεσσάρων δένδρων από το δασάκι με το πρόσχημα ότι ήταν επικίνδυνα. Ο Δήμαρχος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της πράξης αυτής και απέδωσε το συμβάν σε κακή συνεννόηση των υπηρεσιών του Δήμου Σικυωνίων.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν δεν είχαν παρέμβει κάποια μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Αγγαλιά-ΖΩ” η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική. Αυτά τα μέλη παρενέβησαν και διέκοψαν την κοπή των δένδρων ειδοποιώντας τις αρχές.

Η Δημοτική αρχή καλείται να λύσει έναν “Γόρδιο δεσμό” που δημιούργησε η αδιαφορία ετών συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων.
Στον Πευκιά του Κάτω Διμηνιού έχουν γίνει “εγκλήματα” από όλους τους πρώην κοινοτάρχες και από όλους τους Δημάρχους του ενοποιημένου Δήμου μέχρι σήμερα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για την δημιουργία του χώρου στάθμευσης στη δυτική πλευρά κόπηκε μέρος του δάσους και διαμορφώθηκε χώρος για να σταθμεύει ψυγείο νταλίκα γειτονικού μεγαλοχασάπη. Προσωπική χάρη κοινοτάρχη τότε…

Θεωρούμε ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο παραλιακός δρόμος που δε χρησιμεύει σε τίποτα παρά μόνο για την πρόσβαση των πελατών του αναψυκτηρίου που λειτουργεί μέσα στον Πευκιά για να παρκάρουν τα τζιπ τους πάνω στα πλακόστρωτα. Η πρόσβαση στο αναψυκτήριο θα πρέπει να γίνεται μόνο από πεζούς.

Επίσης καλό θα ήταν -και θα το προσπαθήσουμε εμείς- στην επόμενη λαϊκή συνέλευση να κληθεί ένας άνθρωπος από το Ξυλόκαστρο που έχει άριστη γνώση για τον Πευκιά Ξυλοκάστρου να μας ακούσει να μας μιλήσει για τις ενέργειες που γίνονται εκεί και να μας προτείνει ίσως.

Τέλος θα θέλαμε να στείλουμε και ένα μήνυμα-πρόταση στη Δημοτική αρχή:
Μόλις κλείσει το θέμα του Πευκιά και αναδασωθεί σωστά, να γίνουν επίσημα εγκαίνια και να δοθεί στο δάσος το όνομα του Μεγάλου ανθρωπιστή και αγωνιστή του περιβάλλοντος Βασίλη Κελλάρη τιμής ένεκεν.

Η ένταση που επικράτησε χθες ήταν λογική. Δείτε τι έγινε:
parakato.gr

Πηγή: http://www.parakato.gr/2015/05/video_28.html#ixzz3bPVa7RlV

Leave a Reply