“Όχι στην πείνα”

0

anthi-voulgari-apolisi-apo-alpha-1-700x466

Ο Alpha, στο πλαίσιο της δράσης του στο κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς, «υιοθέτησε» 120, επιπλέον, άπορες οικογένειες στο πρόγραμμα των Κοινωνικών Παντοπωλείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Τους τελευταίους έξι μήνες οι οικογένειες που υποστηρίζονταν από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία ανέρχονταν στις 627.

oxi55

Η καμπάνια υλοποιήθηκε σε τρία κύματα των τριών εβδομάδων και μέσα στο διάστημα αυτό συγκεντρώθηκαν 158.014 €. Το ποσό αυτό θα επιμεριστεί ισόποσα στους Δήμους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης με σκοπό την ένταξη και υποστήριξη επιπλέον οικογενειών από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

oxi1

Όλο το διάστημα της καμπάνιας η συμμετοχή του κόσμου ήταν σταθερή και δυναμικά ενεργή επιβεβαιώνοντας έτσι τη δύναμη του μηνύματος «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ» ως κεντρικού άξονα της επικοινωνίας.

oxi2

Μέχρι σήμερα, 9.845 άπορες οικογένειες, δηλαδή, περίπου 23.000 άνθρωποι με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, έχουν στηριχτεί από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Στον Alphaείμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε ουσιαστικά στο να ενισχύσουμε το σημαντικό αυτό έργο και να εντάξουμε περισσότερες οικογένειες στο πρόγραμμα των Κοινωνικών Παντοπωλείων. Για τη λειτουργία και τροφοδοσία των Κοινωνικών Παντοπωλείων η Μαρινόπουλος Α.Ε. έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 12.000.000 €.

oxi55

 

Λίγα λόγια για την ιδέα:

Σε μια σειρά από 16 τηλεοπτικά video που έφεραν τη σκηνοθετική υπογραφή του Κωνσταντίνου Ρήγου, ηθοποιοί από τρεις παραγωγές του Alpha μας προέτρεψαν να «στηρίξουμε αυτόν που δεν έχει» μέσω της ενεργοποίησης της υπηρεσίας SMS με την ονομασία «ΠΡΟΣΦΕΡΩ».

 

Τα γυρίσματα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, σε έξι διαφορετικά σημεία και πιο συγκεκριμένα στο Γκάζι, τον Κεραμεικό, το Θησείο, το Μοναστηράκι, τα Πετράλωνα και στην περιοχή της Παλιάς Αγοράς. Στα 16 trailer είδαμε ξεχωριστά τους ηθοποιούς να κρατάνε μια ταμπέλα με το βασικό μήνυμα της καμπάνιας, «Πες ΟΧΙ στην πείνα μ’ ένα SMS».

Στην καμπάνια συμμετείχαν αλφαβητικά οι: Αντώνης Αντωνίου, Παναγιώτα Βλαντή, Πάνος Βλάχος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ελένη Κοκκίδου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Βάσω Λασκαράκη, Ρένια Λουιζίδου, Στέλιος Μάινας, Μελέτης Ηλίας, Παύλος Ορκόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Λένα Παπαληγούρα, Γιάννης Στάνκογλου και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Leave a Reply