«Γιατί δεν τους ρωτάτε και αυτούς; Ρωτήστε την κα Γεννηματά και ρωτήστε και τον κ. Θεοδωράκη. Δεν μπορεί κανείς να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Δεν γίνεται αυτό», είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά. Σε ερώτηση αφού «έκλεισε το μάτι» στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά θα κάνει το ίδιο και με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν έκλεισα το ματάκι σε κανένα, είπα τα πράγματα με το όνομα τους. Είπα και το ξαναλέω. Δεν θεωρώ ότι η ίδια φέρει στις πλάτες της όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ, εντούτοις τα βαρίδια που κουβαλά είναι πάρα πολύ μεγάλα».
«Η συζήτηση γίνεται εκ του πονηρού διότι όλοι μα όλοι γνωρίζουν ότι αυτός που θα βγεί πρώτος στις εκλογές θα φτιάξει κυβέρνηση. Μη βλέπετε τώρα οι δημοσκοπήσεις, είναι σε μία περίοδο όπου έχεις 15-20% αναποφάσιστους άρα με απλά μαθηματικά το κόμμα που θα έρθει πρώτο αν δεν καταφέρει να έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή θα είναι πολύ κοντά σε αυτή. Άρα θα φτιαχτεί κυβέρνηση. Για ποιο λόγο ξαφνικά τόσο πολύ με έχει αγαπήσει ο κ. Μεϊμαράκης; Όταν λοιπόν στην πρωτη του συνέντευξη μετά την απόφαση μου για εκλογές βγαίνει και με λέει ψευτράκο, πονηρούλη, πολιτικό αγύρτη πως είναι δυνατόν να λέει ότι με θέλει για πρωθυπουργό και να συνεργαστούμε. Αυτό είναι υποκρισία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτίμησε μάλιστα πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει συνεργασία αλλά ψευδώς αφήνει να εννοηθει κάτι τέτοιο «γιατί έχει ένα στόχο. (Θέλει) να περάσει το μήνυμα με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των μέσων της διαπλοκής ότι δεν υπάρχει καμία διαφορα






