Όταν η Αυγή εκραξε το Βαρουφάκη

0

Με ένα καυστικό, και με πλήθος από αιχμές, δημοσίευμα αντιμετωπίζει την Κυριακή τον Γιάνη Βαρουφάκη η Αυγή, αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις στις δηλώσεις του και επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το σχίσμα του με την ηγεσία του κόμματος είναι οριστικό. «Από γκουρού των οικονομικών… μετεξεταστέος της πολιτικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωτοσέλιδος τίτλος που δείχνει τις διαθέσεις της εφημερίδας, ενώ ο υπότιτλος είναι εξίσου αιχμηρός: «Το δυνατό ξεκίνημα η δημιουργική ασάφεια και η φωτογράφηση στο Paris Match».

image

«Το ξεκίνημα φάνταζε ιδανικό… Άριστος γνώστης των οικονομικών, πολέμιος της γερμανικής αντίληψης για την Ευρώπη και ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό» τονίζει για τον τέως υπουργό Οικονομικών.

«Το πρώτο ισχυρό θετικό σοκ ήρθε από την ελπιδοφόρα παρουσία του ήταν με την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον δεύτερο να αναφωνεί: ”Μόλις σκότωσες την τρόικα» προσθέτει το δημοσίευμα.

«…αλλά»

Ο δημοσιογράφος ωστόσο σχολιάζει ότι η συνέχεια για τον «μαθητευόμενο πολιτικό Γιάνη Βαρουφάκη δεν ήταν ανάλογη. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, την οποία χρεώθηκε, στιγματίστηκε από τη δημιουργική ασάφεια την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε, βάζοντας σε μπελάδες την κυβέρνηση».

Leave a Reply