«ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ?» ΛΟΥΤΡΑΚΙ:ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΕ 20΄

0

image

Όλοι γνωρίζουμε ότι σε έναν μαγικό τόπο, όπως στο Λουτράκι την έδρα του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, όλα μπορούν να συμβούν, από τα πιο πιθανά έως τα πιο απίθανα. Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας ξεπέρασε την φαντασία μας, αφού όπως ακριβώς όριζε το θεματολόγια άρχισε στις 18.00 και ολοκληρώθηκε μέσα σε 20 λεπτά…!!!.
Είναι προφανής ο θαυμασμός μου τόσο σε ότι αφορά την ακρίβεια εφαρμογής του θεματολογίου, αναφορικά με τον χρόνο εκκίνησης, όσο και για την διαλογική συζήτηση των θεμάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των Συμβούλων και για την ταχύτητα των αποφάσεών τους, οι οποίες φαντάζομαι θα είναι οι καλύτερες για τον Δήμο μας.
Είναι για ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ η ταχύτητα των Δημοτικών μας Συμβούλων, οι οποίοι εξέτασαν 15 θέματα , μεταξύ των οποίων έγκριση οικονομικών καταστάσεων –απολογισμού ισολογισμού 2014, 2015,2016, μερική αναμόρφωση προυπολογισμού κλπ… Αν μιλούσε επί ένα λεπτό ο κάθε ένας από τους 17 παρευρισκόμενοπυς Δημοτικούς Συμβούλους και 3΄ο Δήμαρχος για το κάθε θέμα θα έπρεπε να έχουν τον 15πλάσιο χρόνο και όμως αυτοί ολοκλήρωσαν σε 20΄..Θαύμα!!!
Πρέπει να εξάρουμε όμως ότι στο αποτέλεσμα αυτό συντέλεσαν η βοήθεια των μελών της μείζονας και της ελάσσονας αντιπολιτεύσεως, πολλοί εκ των οποίων έλειπαν , αλλά και μερικοί από τους παρευρισκομένους βοήθησαν ευθυγραμμιζόμενοι με την «γραμμή» που χάρασσε ο Δήμαρχός μας, αλλά βοήθησε και η απουσία των πολιτών από τις συνεδριάσεις, οι οποίοι επιδεικτικά απέχουν μόνιμα από τις συνεδριάσεις (από απογοήτευση ότι όλοι ίδιοι είναι, αδιαφορία , ή απολιτικοποίηση).
Το συμπαγές και αραγές μέτωπο του συνδυασμού της πλειοψηφίας υπό την καθοδήγηση του «προπονητή»- Δημάρχου θα το ζήλευε και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΊ ΚΟΣ.
Ωχ τι είπα? Πώς μου ήρθε πάλι αυτό? Εδώ μιλάμε γοια επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής και εγώ σκέπτομαι τον «αποτυχημένο» ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ?
Μα ο Δήμος μας και ο ΠΑΟ είναι παλιές Αγάπες και για τις παλιές αγάπες μην μιλάς , λέει ο ποιητής…
Είμαι λοιπόν έτοιμος φίλες και φίλοι να προτείνω όλα τα συμβούλια του κόσμου να το αντιγράψουν αυτό το «θαύμα».
Αλλά εύχομαι ταυτόχρονα να μην συμβαίνει αυτό που μου έλεγε ο αείμνηστος εξαίρετος, έντιμος, δυναμικός και ευφυής Δικηγόρος Φάνης Φούφας (φημισμένος και για τις ατάκες του), μου έλεγε (όταν του έλεγα ότι είχα Δημοτικό Συμβούλιο) : «Νικόλα θέλω να ξέρεις ένα: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ».
Μας λείπεις φίλε Φάνη και φοβάμαι μην βγούν αληθινά αυτά που μου έλεγες..Πάντα φοβόμουν…
Μακάρι η Σοφία του Αγίου Πνεύματος να λειτουργεί τους εγκεφάλους και τις καρδιές τοων Αρχών μας.. Αμήν.
Νικόλαος Λόης

Leave a Reply