Οργή στην Κέρκυρα για ριάλιτι «ακολασίας» του MTV στον Κάβο

0

ImageHandler (21)

Το βρετανικό κανάλι βρίσκεται στο νησί και καταγράφει ακραίες συμπεριφορές τουριστών ενώ διασκεδάζουν – Έξαλλοι οι κάτοικοι ζητούν τη διακοπή του ριάλιτι και αποζημίωση

Την έντονη αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου προκαλεί η εκπομπή του MTV που βιντεοσκοπεί στιγμιότυπα Bρετανών τουριστών στην Κέρκυρα στα πλαίσια του γνωστού reality show, Geordie Shore.

Το βρετανικό κανάλι βρίσκεται στο καταπράσινο νησί του Ιονίου όπου καταγράφει τα όσα ακραία λαμβάνουν χώρα ενώ διασκεδάζουν Βρετανοί τουρίστες,με τον πολιτιστικό Σύλλογο του Κάβου να διαμαρτύρεται για προσβολή τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και της ιστορίας και του πολιτισμού της Κέρκυρας. Ζητά τη διακοπή των γυρισμάτων και την καταβολή αποζημίωσης.

«Τις τελευταίες ημέρες δραστηριοποιείται στον Κάβο το MTV (τηλεοπτικό κανάλι της Βρετανίας) και μαγνητοσκοπεί πλάνα και στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες των Βρετανών τουριστών, προκειμένου να προβληθούν ως reality show στη Βρετανία. Τα στιγμιότυπα που μαγνητοσκοπούνται από το συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού περιλαμβάνουν κυρίως, τις ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές των Βρετανών τουριστών. Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου, θεωρώντας ότι τέτοιου είδους τηλεοπτικά show προσβάλλουν τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του Κάβου, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας και δεν μπορούν όλα να θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος, απαιτούμε την άμεση διακοπή των γυρισμάτων και την απομάκρυνση των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου…», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Παράλληλα καταγγέλλει ότι μέλη του Συλλόγου που προσπάθησαν να δουν πώς γίνονται τα γυρίσματα, έπεσαν θύματα προπηλακισμού. «Εξυβρίσθηκαν και απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα. Στην εξύβριση και τις απειλές συμμετείχε και η εταιρεία που κάλεσε το συγκεκριμένο κανάλι στον Κάβο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Απάντηση