Ολυμπιακός με υπέρ και κατά(ρ)

0

Οσφπ

Διπρόσωπος ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του φιλικό πριν τα επίσημα ματς! Οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες στην ισοπαλία (1-1) με την εθνική Κατάρ, αλλά χρειάστηκαν και τον Ρομπέρτο!

Πως έπαιξε

Η αρχική ενδεκάδα του Μάρκο Σίλβα δέκα ημέρες πριν το ματς με τον Πανιώνιο ίσως να λέει και να φανερώνει αρκετά για το τι σκέφτεται ο Πορτογάλος πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν.

Ο Ρομπέρο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Μαζουακού, Σιόβας, Βούρος, Ελαμπντελαουί. Στον άξονα οι Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης και μπροστά τους ο Φουστέρ. Ο Πάρντο στο ένα φτερό και ο Ντουρμάζ στο άλλο με τον Φινμπόγκασον στην κορυφή.

Το ματς

Γενικότερα ήταν ένα ευχάριστο φιλικό από την αρχή του, με τις δύο ομάδες να μην δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο για την άμυνα. Ίσως αυτό βέβαια να είναι πιο ανησυχητικό για τους Πειραιώτες που έχουν επίσημη υποχρέωση σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Παρουσιάστηκαν και πάλι κάποια προβληματάκια στην άμυνα, αλλά αυτό οφείλεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό στο… υπνωτισμένο ξεκίνημα όλης της ομάδας.

Η Εθνική του Κατάρ μπήκε πολύ πιο καλά στην αναμέτρηση και μέχρι το 20’ έφτιαξε αρκετές καλές ευκαιρίες. Μάλιστα, οι δύο (12’, 17’) που είχε ήταν πολύ καλές, αλλά ακόμη πιο καλές ήταν και οι επεμβάσεις του Ρομπέρτο που μπήκε πιο γρήγορα στο παιχνίδι από τις συμπαίκτες του.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός, αφού αρχικά ισορρόπησε την κατάσταση, πήρε μπρος και άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται απειλητικός. Η αρχή έγινε με τον Φουστέρ στο 24’ που έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ενώ γενικότερα ο Ισπανός ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις στο πρώτο μέρος. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ήταν πολύ κινητικοί στην αναμέτρηση και πολύ… ωραίοι στο μάτι, κυκλοφορώντας καλά την μπάλα. Αλλά… κάπου χάλαγε.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, αλλά από την αρχή αυτήν τη φορά, δείχνοντας στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου, αλλά και του ματς ότι είναι ανώτερη ομάδα. Ωστόσο, του έλειψε η ουσία. Δηλαδή το γκολ. Στο β’ μέρος ο Φινμπόγκασον ήταν κύριος εκφραστής των προσπαθειών του Ολυμπιακού.

Από το 66’ και μετά, αν και συνέχισε να έχει ρυθμό το παιχνίδι, οι ευκαιρίες ήταν πιο λίγες. Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι έγιναν μαζεμένες αλλαγές, οι περισσότερες από τον Ολυμπιακό.

Απάντηση