«Ολοκλήρωση δράσης “Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας” από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»

0

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας». Πρόκειται για έναν κύκλο δεκατριών διαλέξεων που έδωσαν κατά τη διάρκεια του φετινού ακαδημαϊκού έτους επισκέπτες ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προς το ευρύ κοινό. Πολίτες της Κορίνθου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανάμεσα στους οποίους στελέχη της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, και άλλοι είχαν την ευκαιρία απογεύματα της Τετάρτης να παρακολουθήσουν ελεύθερα ομιλίες νέων επιστημόνων και ερευνητών για επίκαιρα ζητήματα της κοινωνίας, της πολιτικής και της οικονομίας και να πάρουν ενεργά μέρος στην ανοιχτή συζήτηση που ακολουθούσε κάθε φορά. Στην εκδήλωση χορήγησης των βεβαιώσεων

image

συμμετοχής που διεξήχθη στις 13 Ιουνίου 2016 απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Παντελής Σκλιας και ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος Λέκτορας Σωτήρης Βανδώρος, ενώ παραβρέθηκε και ο Καθηγητής Αστέρης Χουλιάρας, κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet. Με βάση τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα αυτής της πρώτης χρονιάς, το «Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας» θα καθιερωθεί ως θεσμός επιμόρφωσης και σύντομα θα ανακοινωθεί πρόσκληση συμμετοχής για το βελτιωμένο, δεύτερο κύκλο διαλέξεων με νέους ομιλητές που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του τμήματος: http://pedis.uop.gr

Leave a Reply