Ολόκληρη η ομιλία του Τάκη Λουζιώτη στην ανακοίνωση της  «Επιχειρηματικής Ανάπτυξης»

0

Ο Συνδυασμός μας «επιχειρηματική Ανάπτυξη» για το Επιμελητήριο Κορινθίας και τις επιχειρήσεις της Κορίνθιας σας ευχαριστεί που σήμερα είστε εδώ, στην πρώτη επίσημη συνέντευξη τύπου του Συνδυασμού μας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και όλους όσους μοιράζονται μαζί μας προβληματισμούς για το πώς μπορούμε να κάνουμε το επιμελητήριο Κορινθίας πιο παραγωγικό, πιο χρήσιμο για όλες τις επιχειρήσεις του νομού μας αλλά και για όλους τους κατοίκους της Κορινθίας και όλους αυτούς που παραβρίσκονται εδώ σήμερα.

Ο Συνδυασμός μας ζητά την στήριξή των μελών του επιμελητηρίου, ώστε όλοι μαζί, αφήνοντας έξω από το επιμελητήριο κάθε πολιτική, κομματική τοποθέτηση και κάθε βλέψη για οποιαδήποτε άλλη πολιτική φιλοδοξία, να συνεργαστούμε για το καλό των επιχειρήσεων του νομού μας και να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέλη μας να αισθάνονται ότι το επιμελητήριο είναι χρήσιμο για αυτά .

Ο Συνδυασμός μας είναι ακομμάτιστος και συζητά με όλους και γεωγραφικά και κλαδικά, γιατί ακούγοντας όλους μπορούμε να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων μας.

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από νέους ανθρώπους, ανθρώπους της αγοράς, ανθρώπους με εμπειρίες, ανθρώπους πρόθυμους να βάζουν το «Εμείς» πάνω από το «Εγώ» και να σκοπεύουν να εργαστούν για το καλό των πολλών, να προτείνουν λύσεις να καταθέσουν ιδέες και να αγωνιστούν ανιδιοτελώς για την ανάπτυξη του επιμελητηρίου.

Σκοπός μας είναι η αγαστή συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια για να σχεδιάσουμε και να βοηθήσουμε την υλοποίηση κοινών θέσεων και στόχων

Το επιμελητήριο:

– Γνωμοδοτεί προς τη πολιτεία και τους φορείς

– Ενημερώνει τα μέλη του

– Συμμετέχει

– Υλοποιεί

Ο Θεσμικός, γνωμοδοτικός, συμβουλευτικός ρόλος του επιμελητηρίου είναι ένα ισχυρό εργαλείο, που μπορεί και πρέπει να βοηθήσει όλες τις επιχειρήσεις του νομού μας και όλη την τοπική κοινωνία.

Είναι όμως και μέσο διεκδίκησης και διασφάλισης των δικαιωμάτων των μελών του. Οφείλουμε όλοι να προασπιστούμε τα συμφέροντα των μελών μας και των επιχειρήσεων τους απέναντι σε όποιον και αν είναι εναντίων τους.

Η αξιοποίηση μελετών και προτάσεων του επιμελητηρίου με τους αντίστοιχους φορείς, όπως π.χ. οι προτάσεις για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς Λεχαίου, είναι για εμάς σημαντικό, διότι πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούμε να είμαστε αρνητικοί σε ότι είναι για το καλό των πολλών και οι διαχειριστές της οποιασδήποτε θέσης έχουν υποχρέωση προς τους ανθρώπους που τους επέλεξαν να συνεργάζονται και να προσπαθούν για το κοινό καλό .

Η συνέχεια της διοργάνωσης της Πανελλήνιας Έκθεσης Κορινθίας καθώς και η διοργάνωση θεματικών εκθέσεων σ’ όλες τις περιοχές της Κορινθίας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και κάθε περιοχής θα είναι για εμάς πρωτεύον μέλημα.

Η τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νομού μας είναι για εμάς βασική προτεραιότητα και γι’ αυτό σκοπεύουμε να φτιάξουμε αντίστοιχο τμήμα στο επιμελητήριο και να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση συμμετέχοντας με τις επιχειρήσεις και το επιμελητήριο, σε όλος τους δυνατούς που μπορούν να συμβάλουν σε συτό.

Η γειτνίαση του νομού μας με την Αθήνα θα πρέπει να γίνει για μας Τουριστικό Πλεονέκτημα. Η ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων με τη συνεχή προβολή τους και τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με σκοπό την ωφέλεια των μελών μας.

Η ανάγκη ευθυγράμμισης μεταξύ εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας και των προοπτικών ανάπτυξης είναι δεδομένη.

Πρέπει λοιπόν η εκπαίδευση να εναρμονιστεί με της ανάγκες της αγοράς. Γι’ αυτό και η επιμόρφωση των μελών μας και η ενημέρωση για τα προγράμματα που τρέχουν θα είναι διαρκής για εμάς.

Η εξωστρέφεια και το άνοιγμα επιχειρηματικών συνεργατών μεταξύ Κορινθιακών και ξένων επιχειρήσεων είναι για εμάς δεδομένη και σε συνεργασία και με άλλα επιμελητήρια και θα συνεχιστεί και θα ενταθεί:

  • Αξιοποίηση του Portal του επιμελητηρίου.

  • Για τον σύμβουλο του επιχειρηματία:

    • Επιχειρηματικός Οδηγός

    • Τουριστική Πύλη

    • Μητρώο επιμελητηρίου

    • Ηλεκτρονική Αγορά

Συνεχή ενημέρωση των μελών του επιμελητηρίου και όταν λέμε μελών εννοούμε όλων, είτε είναι είτε όχι ταμειακώς ενήμερα.

Οι εκλογές του επιμελητηρίου είναι ευκαιρία επιλογής ικανών, δοκιμασμένων, άξιων προσώπων που μπορούν να εκπροσωπήσουν και να αντιπροσωπεύσουν τα μέλη και το θεσμό του επιμελητηρίου παντού.

Γι’ αυτό σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην εκλογική διαδικασία και να επιλέξετε τους καλύτερους. 

Leave a Reply