Ολάντ: Απέχουμε μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση με την Ελλάδα

0

“Απέχουμε μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση” με την Ελλάδα, δήλωσε πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε ο ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

“Δεν πρέπει να ζητάς πάρα πολλά από την Ελλάδα ώστε να μην πνιγεί η ανάπτυξη αλλά δεν γίνεται να ζητά και πολύ λίγα γιατί αυτό θα έχει συνέπειες για την ευρωζώνη”, ανέφερε ο  Γάλλος πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, την ελπίδα ότι η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Επιτροπης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα καθορίσει τον τρόπο εργασίας για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, εξέφρασε παράγοντας της ευρωζώνης.
Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι από τη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής ενδέχεται να οριστεί και η ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.
Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες, Ελλάδα και θεσμοί θα καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), εκτιμώντας, ωστόσο, ότι δεν είναι πιθανό να συγκληθεί Eurogroup εντός της εβδομάδας.

 

Πηγή: enikonomia.gr

Leave a Reply