Οι θέσεις των παικτών στα τραπέζια πόκερ

0

image

Η δύναμη των θέσεων στο πόκερ είναι εξίσου σημαντική όσο είναι και η γνώση για τις πιθανότητες και την αξία των φύλλων. Όταν λέμε «έχω θέση» στο πόκερ εννοούμε το πλεονέκτημα που έχεις ως προς τους αντιπάλους σου και αυτό γίνεται επειδή η δράση στο πόκερ ακολουθεί τη φορά του ρολογιού δηλάδη απο αριστερά προς τα δεξιά. Οι παίχτες που είναι δεξιά απο εσένα μιλάνε πρώτοι, άρα εσυ έχεις το πλεονέκτημα να κρίνεις τη κατάσταση και να πάρεις την απόφασή σου. Όσα περισσότερα ξέρεις για τους αντιπάλους σου, τόσο καλύτερα μπορείς να το εκμεταλλευτείς και να διαχειριστείς την κάβα αλλά και το φύλλο σου. Οι θέσεις δεν θα πρέπει να τυγχάνουν μικρής σημασίας απο τους παίχτες καθώς κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό κέρδους ή απώλειας των χρημάτων τους.
Οι θέσεις σε ένα τραπέζι πόκερ

Θέση Dealer or Button

Η θέση αυτή θεωρείται η καλύτερη στο πόκερ, αφού ο παίχτης που βρίσκεται σε αυτή μιλάει τελευταίος σε κάθε γύρο και έχει συλλέξει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται για να κάνει την κίνησή του.
Θέση Cut off

Η θέση αυτή θεωρείται η δεύτερη καλύτερη, γιατί ο παίχτης που βρίσκεται σε αυτήν κάθεται δεξιά απο τον dealer, έτσι και αυτός έχει δεί τις κινήσεις των αντιπάλων και μπορεί να πάρει καλύτερες αποφάσεις. Μία εξ΄αυτών είναι να αποτρέψει ένα ποντάρισμα του dealer, ποντάροντας πρώτος αυτός προκειμένου να κλέψει τα blinds και ουσιαστικά να είναι αυτός που παίρνει την θέση του.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Casinowinners

image

Leave a Reply