Οι στόχοι της κυβέρνησης: Συνολική συμφωνία και στροφή σε ανάπτυξη και καθημερινότητα

0

Στο στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη μέρα από το κλείσιμο της συμφωνίας προχωρούν στο πρωθυπουργικό επιτελείο, την ώρα που κυβερνητικές πηγές δηλώνουν στο iefimerida πως «προέχει να πάρουμε τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος».

Πρόκειται για το κλειδί (μαζί με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης), ώστε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να εισηγηθεί την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Κάτι, που όπως όλα δείχνουν θα δρομολογηθεί από Ιούνιο.

Στην κατεύθυνση,λοιπόν,να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ Γερμανίας (που είναι άκρως επιφυλακτική απέναντι στο ενδεχόμενο μείωσης του ελληνικού χρέους) και ΔΝΤ (που για να μπει στο Πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσει σε θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η… μητέρα των μαχών στην Ουάσινγκτον. Όπου και διεξάγονται διαβουλεύσεις Κορυφής από το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη με τους παίκτες της διαπραγμάτευσης.

Στροφή σε ανάπτυξη και καθημερινότητα

Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν το κυβερνητικό στρατόπεδο να μελετά ήδη τις επόμενες κινήσεις του, καθώς εκτιμούν θα γυρίσουν σελίδα μετά τον κάβο των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα αφορούν σε «μαχαίρι» στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου.

Κυβερνητικός παράγοντας πάντως προιδεάζει πως οι δύο βασικοί άξονες θα αφορούν στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της καθημερινότητας. Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο πρώτο πεδίο αναμένονται δράσεις και πρωτοβουλίες των οποίων θα ηγηθεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ

Τέλος, με «σημαία» τα στοιχεία για το ύψος του πλεονάσματος που αφορά στο 2016, από το Μαξίμου αναμένεται να κορυφώσουν την επίθεσή τους στο γαλάζιο στρατόπεδο. «Έχει αποτύχει κάθε πρόβλεψή τους» λένε χαρακτηριστικά στελέχη της κυβέρνησης για να προσθέσουν πως «απλώς καταστροφολογούν με στόχο την παλινόρθωση ενός καθεστώτος που διήρκησε 40 χρόνια».

Απάντηση