Οι σκέψεις της Μ.Χρισταρά για την τελευταία εκδηλωση του Καλογεροπουλείου

0

“Νήες Ποντοπόροι “Δήμητρας Καμαρινού.
Καλό ταξίδι!Ο ήλιος λούζει το Καλογεροπούλειο Κυριακή πρωί.
Όλα είναι έτοιμα για το ταξίδι.
Το σκαρί λάμπει, έχει γίνει ό,τι μας συμβούλευσε ο Οπισκαφεεύς* .
Οι Καπετάνισσες επί ποδός, έδωσαν το σύνθημα για να ανέβουν οι συνταξιδιώτες στην σχεδία του Οδυσσέα και να σαλπάρουν σε ταξίδια μαγικά.Το ταξίδι αρχίζει με την Σειρήνα που πήρε την μορφή της Δήμητρας Καμαρινού, της συγγραφέως και σαγήνευσε τους πάντες.
Στη συνέχεια η κ.Γιώτα Κασίμη με την προσέγγιση της έφερε την θάλασσα έως την αυλή μας και τον ήχο από τους κωπηλάτες στα αυτιά μας.
H κ. Νάνου Τσαντήλα με την χνουδωτη φωνή της μας ταξίδεψε στην Μεσόγειο με ούριο άνεμο ακούγοντας ιστορίες από παλιούς ναυτικούς.
Ο ήχος των κυμάτων ,το σύριγμα του ανέμου και οι φωνές των γλάρων βγαλμένες από τις χορδές της Λύρας του Απόλλωνα μας συνοδεύουν (Δ.Νόσσης)Ο κ.Ι.Σόλαρης,ο κ.Γκοβότσος και ο κ.Δ.Αγγελόπουλος , βασικοί συνεργάτες του ταξιδιού μας.
Ακόμα και οι μορφές των υπουργών κ.κ Ν.Ταγαρά και Χ. Δήμα είχαν αλλάξει, θες η θάλασσα, η Μουσική ο “άλλος λόγος” της Σειρήνας, σαν να τους πήρε το βάρος της
καθημερινότητας και των μεγάλων ευθυνών τους και γλύκαναν .
Το ίδιο και ο νέος αντιπεριφερειάρχης κ. Βυτινιώτης, που του ‘λαχε πρώτο παρθενικό ταξίδι ως Χωρικός να ανέβει μαζί μας σε””Νήες Ποντοπόρους”.
Μαζί μας και ο κ.Ν.Σταυρέλης και ο κ Α. Παπαφωτίου που γνωρίζει πολύ καλά τους θαλάσσιους δρόμους χαρούμενος και αυτός που συμμετείχε στο ταξίδι.
Η κ. Μενούνο και τον Δήμο Ξυλοκάστρου που τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γι΄αυτή την ωφέλιμη και ευχάριστη έκδοση.Το αλάτι στα μπράτσα μας θυμίζει καλοκαίρι και η μυρωδιά από το βρεγμένο δέρμα βαριά.
Αφεθήκαμε ευτυχισμένοι.
Ελπίζουμε πως ο Κυκεώνας και τα αρχαία εδέσματα που προσφέρθηκαν να συμπλήρωσαν την χαρά του ταξιδιού.
O Aπόπλους έγινε συνοδεία μουσικής από την Μ.Μιχαλάκα (βιολί-τραγούδι), τον Γ.Ταυλά (κιθάρα) και τον Στ.Χατζηαναγνώστου (φλάουτο-ενορχήστρωση).Αποχαιρετώντας στο τέλος του ταξιδιού τους συνταξιδιώτες μόνο χαρούμενα πρόσωπα έβλεπες.
Κ. Καμαρινού ευχαριστούμε .
Σαλπάρετε τώρα προς τα σχολεία μας για τα τυχερά παιδιά που θα σας ακούσουν.Μ.Χρισταρά* επιστάτης σκαφών

Leave a Reply