Οι πλούσιοι ΔΕΝ κάνουν αυτά τα 5 λάθη στα οικονομικά τους

0

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου ζουν καθημερινά; Σίγουρα, μπορεί να έχουν κάποιες υπερβολικές συνήθειες, αλλά είναι πολύ πιθανό να ακολουθούν κάποιους βασικούς κανόνες στη διαχείριση των χρημάτων τους, ώστε να διατηρούν αλλά και να αυξάνουν τον πλούτο τους.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 λάθη που δεν κάνουν οι πλούσιοι κατά την διαχείριση των οικονομικών τους, με αποτέλεσμα να τα καταφέρνουν μια χαρά:

1. Δεν ξοδεύουν όσα κερδίζουν
«Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν αυτά που αισθάνονται ότι χρειάζονται για να απολαύσουν τη ζωή τους και στη συνέχεια προσπαθούν να αποταμιεύσουν ό,τι έχει απομείνει. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, αφιερώνουν πρώτα ένα ποσό για την επίτευξη των στόχων τους και μετά κάνουν τα υπόλοιπα» λέει ο Steve Martin, ανώτερος διευθυντής της BKD Wealth Advisors στο Σικάγο.

2. Δεν χάνουν ευκαιρίες για αύξηση του πλούτου τους
Οι πλούσιοι δεν επαναπαύονται και δεν σταματούν να εξελίσσονται, επειδή βγάζουν αρκετά χρήματα. Αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τα οικονομικά τους, είτε με περισσότερη εργασία είτε με νέες εισοδηματικές πηγές. Επίσης, καθώς αυξάνουν το εισόδημά τους, φροντίζουν να μην αυξάνουν και τα έξοδά τους με τον ίδιο ρυθμό.

3. Δεν αποφασίζουν για τα οικονομικά τους με βάση το συναίσθημα
Αντί να αγοράζουν ή να πωλούν επενδύσεις βασισμένοι στα εκάστοτε συναισθήματά τους, οι οικονομικά επιτυχημένοι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις με γνώμονα τους μακροπρόθεσμους στόχους και τις στρατηγικές τους. Δεν αποφασίζουν με την καρδιά, αλλά με το μυαλό και τη λογική τους.

4. Δεν βάζουν όλα τα αυγά τους σε ένα καλάθι. Δηλαδή:
Δεν επενδύουν όλα τους τα χρήματα σε ένα μόνο τομέα, ούτε επικεντρώνονται σε μία μόνο ιδέα χωρίς να είναι ανοιχτοί σε άλλες επιλογές. «Οι πελάτες υψηλού καθαρού κέρδους κατανοούν την ανάγκη για διαφοροποίηση και δέχονται ότι οι διαφορετικές πηγές εισοδήματος μπορούν να λειτουργήσουν μαζί, με εξαιρετικά αποτελέσματα», λέει ο Laboe.

5. Δεν λειτουργούν μόνοι τους
Οι οικονομικά πετυχημένοι άνθρωποι δεν αποφασίζουν για όλα μόνοι τους. Με άλλα λόγια, εάν δεν είναι σίγουροι πώς να προσεγγίσουν μια μεγάλη οικονομική απόφαση, λαμβάνουν βοήθεια. Ο Laboe λέει πως «η βοήθεια πρέπει να προέρχεται από έναν αξιόπιστο σύμβουλο, ο οποίος έχει εμπειρία στη δημιουργία οικονομικών σχεδίων και στην αντιμετώπιση πολύπλοκων ζητημάτων».

 

 

 

 

 

http://mononews.gr/news-oikonomia-plousii-den-kanoun-afta-ta-5-lathi-sta-ikonomika-tous/165080

Leave a Reply