Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΑΤΣΟΓΛΟΥ ανακρίνουν το Δήμαρχο!

0

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αναδύονται στην παγκόσμια κοινότητα είναι το ζήτημα της ηγεσίας και της ηθικής της. Το αποδεικνύει περίτρανα ο πόλεμος στην Ουκρανία, η απειλή χρήσης (αν δεν έχει γίνει ακόμα) χημικών όπλων, η περιβαλλοντική μόλυνση, η ενεργειακή -που γίνεται και οικονομική- κρίση κοκ. Αλλά κι αν εξετάσουμε την καθημερινότητά μας, θα διαπιστώσουμε πως κι εκεί ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες που επιζητούν την άμεση λύση τους για να γίνει η ζωή μας ποιοτικότερη.

Ζητούμενο λοιπόν, αλλά και πρόκληση των φορέων της εξουσίας είναι η διαχείριση καταστάσεων με στόχο την προώθηση του συλλογικού συμφέροντος και την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Αφετηρία όμως οποιασδήποτε απόφασης και ανάληψης δράσης αποτελεί η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και των φορέων της εξουσίας.

Γύρω από αυτή την προβληματική δόθηκε στους μαθητές της ΣΤ΄ των Εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου η πρόκληση να διαχειριστούν βιωματικά το ζήτημα της ΗΓΕΣΙΑΣ πάντα στα πλαίσια της δημοκρατίας και των θεσμών της. Μία από τις δράσεις που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας είναι η άμεση επικοινωνία με θεσμικά πρόσωπα, που διαχειρίζονται την εξουσία. Πρώτος σταθμός η συνέντευξη με το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλο, ο οποίος δέχτηκε φιλόξενα στο Δημαρχειακό Μέγαρο αντιπροσωπεία των μαθητών. Η Ράνια Ζήκα, ο Γιάννης Κουτσόπουλος και ο Πέτρος Τσαγκώνας υπέβαλαν στο Δήμαρχο τις ερωτήσεις που είχαν καταγράψει στην Ολομέλεια της Τάξης και μετέφεραν την εμπειρία τους στους συμμαθητές τους.

Επόμενο σταθμός; Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου μάς κλείνουν το μάτι… Κάτι ετοιμάζουν!

Leave a Reply