Οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να απατήσει τον άντρα της

0

Τις περισσότερες φορές όταν μιλάμε για απιστία, αναφερόμαστε στους άνδρες. Στις μέρες μας όμως και οι γυναίκες είναι εξίσου άπιστες και πολλές φορές επιλέγουν την παράλληλη σχέση. Αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν ασχοληθεί με τη χαρτογράφηση της γυναικείας συμπεριφοράς και την ανάλυση των αιτίων που την οδηγούν στο να βρει έναν εραστή. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες έρευνες είναι αυτή των επιστημόνων Μισέλ Ζανφρό, Άντονι Ζύριχ και Μάικλ Μονγκ που διεξήχθη σε γυναίκες ηλικίας 24-51 ετών, που παράτησαν το γάμο τους.

Πολλές από τις γυναίκες αυτές αναφέρουν σαν αίτιο της απιστίας την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας με το σύντροφό τους ή το σύζυγό τους. Οι άντρες τους προτιμούσαν να τις βάζουν σε «δεύτερη μοίρα» και να έχουν ως προτεραιότητα την καριέρα τους. «Μαλώναμε συχνά γιατί ερχόταν αργά το βράδυ και έφευγε νωρίς το πρωί» ήταν ένα επιχείρημα που ειπώθηκε από πολλές γυναίκες που πήραν διαζύγιο και αναζήτησαν αλλού την επικοινωνία και τη φροντίδα που τους έλλειπε.

Η αδυναμία επικοινωνίας συχνά οδηγεί σε διαμάχες που είναι αδύνατο να επιλυθούν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Η αδιαφορία για επίλυση των προβλημάτων μέσα στη σχέση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση τους, τις καθημερινές προστριβές και μια δυσάρεστη καθημερινότητα που για πολλές γυναίκες λειτουργεί ασφυκτικά ειδικά όταν στον ορίζοντα δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Μέσα από την έρευνα, γίνεται σαφές ότι πολύ βασικό αίτιο που κάνει μια γυναίκα άπιστη είναι η έλλειψη προσοχής από την πλευρά του άνδρα. Το κενό που προκαλεί μπορεί να οδηγήσει τη γυναίκα στο να φλερτάρει με άλλους και να συνάψει εξωσυζυγική σχέση.

Βέβαια, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει πάντα ο άντρας. Ας μη ξεχνάμε ότι η μελέτη διερεύνησε τη γυναικεία μόνο οπτική.

Πηγή

Απάντηση