“Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να διαασφαλίσουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό” – Στα “χαρακώματα’ η αντιπολίτευση

0

kammenos-tsipras_589_355

– Ερωτήματα προκαλεί η απίστευτη δήλωση του υπουργού Αμύνης που πυροδοτεί το κλίμα την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα
– Μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο, πέταξε τη “βόμβα” του
– Ισχυρίστηκε πως η σταθερότητα με τις συμμαχίες της χώρας διασφαλίζεται με τιςΈνοπλες Δυνάμεις
– Δήλωσε πως ο ελληνικός  στρατός πρέπει να μείνει… ανεπηρέαστος από την οικονομική κρίση και… ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που δεν δέχτηκε περικοπές στον στρατό
– Της επίσκεψης Τσίπρα είχαν προηγηθεί οι φήμες που ήθελαν τον Πάνο Καμμένο να απειλεί με παραίτηση αν υπέκυπτε ο πρωθυπουργός στις πιέσεις των δανειστών για “ψαλίδισμα” των αμυντικών δαπανών

Την ώρα που οι συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται στις ουρές των ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη της σύνταξής τους σε… δόσεις, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που δεν… υποκύπτει στις απαιτήσεις  των δανειστών για περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και εγγυάται πως ο ελληνικός στρατός μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας!

Της επίσκεψης Τσίπρα στο υπουργείο Άμυνας είχε προηγηθεί έντονη φημολογία περί παραίτησής του και ακολούθησε η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την πρόταση των θεσμών για περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η πρωτοφανής δήλωση του Πάνου Καμμένου “Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας” έγινε μετά το τέλος της συνάντησης και μάλιστα παρουσία του πρωθυπουργού, από τον οποίον δεν υπήρξε καμία αντίδραση!

Ολόκληρη η δήλωση Καμμένου μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργέιο Άμυνας

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας».

Ποτάμι: Παγώνει η ραχοκοκαλιά σου από τη δήλωση Καμμένου

“Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «…διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας..» παρουσία του Πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ.

“Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον Υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης.Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται”, αναφέρει η ανακοίνωση καια καταλήγει:

“Το κλίμα πόλωσης και ανασφάλειας που ηθελημένα καλλιεργείτε, οι εντυπώσεις που αφήνετε να αιωρούνται, και η υφέρπουσα κινδυνολογία του διαγγέλματος είναι αποτέλεσμα ανευθυνότητας ή σχεδίου σε εξέλιξη;
Και μόνο με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος κινείστε έξω από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.
Μην συνεχίζετε. Αρκετά”.

Leave a Reply