ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΤΣΟΓΛΟΥ… ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

0

Αντιπροσωπία των μαθητών της ΣΤ τάξης των Εκπαιδευτηρίων ΑΤΣΟΓΛΟΥ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και να πάρουν συνέντευξη από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κο Αλέξανδρο Κόπτση.

Μια συνέντευξη εφ’  όλης της ύλης έδωσε ο Γενικός Γραμματέας σε αντιπροσωπία των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων ΑΤΣΟΓΛΟΥ. Ολοκληρώνοντας την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ετοιμαζόμενοι για το Γυμνάσιο, οι μαθητές έθεσαν τα ερωτήματά τους, που κάλυπταν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Τα ερωτήματα προέκυψαν από την Ολομέλεια της τάξης τους, υιοθετώντας τα πρότυπα των δημοκρατικών θεσμών. 

Με μεγάλη προθυμία και ευγένεια, ο Γενικός Γραμματέας απάντησε σε θέματα, τα οποία αφορούν όλη τη σχολική κοινότητα σήμερα, όπως η ενδοσχολική βία, οι εξετάσεις, οι αλλαγές και οι καινοτομίες που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας, οι παθογένειες που εκδηλώνονται στην κοινωνία από τα μηνύματα και την υπερπληροφόρηση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, καθώς -προς μεγάλη τους έκπληξη- οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΑΤΣΟΓΛΟΥ φιλοξενήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα. Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη και οι δύο πλευρές -μαθητές και Γενικός Γραμματέας- δεσμεύτηκαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη σχολική χρονιά.

 

Leave a Reply