Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν ενώ τρέχει το τελεσίγραφο – Βαρουφάκης: Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα – Ντάισελμπλουμ: Είμαστε έτοιμοι

0

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν ενώ τρέχει το τελεσίγραφο – Βαρουφάκης: Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα – Ντάισελμπλουμ: Είμαστε έτοιμοι

Επιταχύνεται εκρηκτικά ο χρόνος μετά τη ρήξη στο Eurogroup και πλέον οιδιαπραγματεύσεις γίνονται στο ΕΚΟΦΙΝ
– Ενδεικτική της κρισιμότητας των στιγμών η δήλωση Βαρουφάκη πριν από λίγο από Βρυξέλλες
– ”Η Ευρώπη θα συνεχίσει να συζητά προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες και να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Ευρωπαίο πολίτη είτε αυτός είναι Ελληνας, Ολλανδός ή Γερμανός” τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης
– Αμετακίνητος αλλά σε χαμηλούς τόνους ο Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω πως η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει αίτημα για επέκταση του προγράμματος – Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους Έλληνες σε οτιδήποτε

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την ολική ρήξη χθες στο Eurogroup.
Οι διαπραγματεύσεις πλέον γίνονται στο ΕΚΟΦΙΝ, δηλαδή στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί από κάθε κράτος μέλος.

Προσέξτε τώρα τόσο το ύφος όσο και το περιεχόμενο των δηλώσεων από τους δύο πρωταγωνιστές, δηλαδή τον Γ. Βαρουφάκη και τον Γ. Ντάισελμπλουμ.

”Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να συζητά προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες και να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Ευρωπαίο πολίτη είτε αυτός είναι Ελληνας, Ολλανδός ή Γερμανός” δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ.

Στην Ευρώπη ξέρουμε να συζητούμε ώστε να φτάσουμε σε μια πολύ καλή και αξιότιμη λύση μέσα από αρχικές διαφωνίες, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική πλευρά να υποβάλει αίτημα για επέκταση του προγράμματος και μόλις το πράξει, όπως σημείωσε, μπορούμε να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος η οποία μπορεί να ενταχθεί στις πολιτικές προτεραιότητες των ελληνικών αρχών .

Θα πρέπει να δούμε αν το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσουμε, ανέφερε και τόνισε ότι εξαρτάται από τους Ελληνες, τους οποίους δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε σε οτιδήποτε.

Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με την ελληνική πλευρά το επόμενο διήμερο, κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Leave a Reply