Οι βουλευτές καλούνται να επιστρέψουν την αποζημίωση του Ιανουαρίου

0

Οι βουλευτές καλούνται να επιστρέψουν την αποζημίωση του Ιανουαρίου

Το συνολικό ποσό, που τους είχε καταβληθεί προκαταβολικά, θα πρέπει να επιστραφεί μέσα σε δέκα μέρες και ανέρχεται -στο σύνολο- σε 6.099,54 ευρώ

Δυσάρεστη έκπληξη περιλαμβάνει επιστολή του Λογιστηρίου του Κοινοβουλίου προς τους βουλευτές καθώς τους ζητεί να επιστρέψουν στα ταμεία την αποζημίωση για το μήνα Ιανουάριο, που τους είχε καταβληθεί προκαταβολικά.

«Κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα αποζημίωση για τον μήνα Ιανουάριο ως αχρεωστήτως καταβληθείσας. Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να αποδοθεί στις υπηρεσίες ανέρχεται σε 6.099,54 ευρώ» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Οι βουλευτές μάλιστα καλούνται εντός δέκα ημερών να επιστρέψουν τα χρήματα. Να σημειωθεί πως το θέμα της καταβολής είχε απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς θεωρήθηκε «δωράκι» – σκάνδαλο προς τους εθνοπατέρες οι οποίοι δεν εργάστηκαν τον Ιανουάριο καθώς η Βουλή διαλύθηκε την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Ωστόσο από τη Βουλή είχε επισημανθεί ότι η εντολή για την εκταμίευση των ποσών γίνεται στις 23 κάθε μήνα και πως δεν θα μπορούσαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα της τρίτης εκλογής για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποίο τελικά προκάλεσε και το κλείσιμο της Βουλής.

Leave a Reply