Οι αμερικανικές συμβουλές στο Γιάνη Βαρουφάκη

0

White_house01-03august20131

Ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σιτς προέτρεψε σήμερα την ελληνική κυβέρνηση «να δεσμευθεί πλήρως σε μία διαδικασία τεχνικών διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς της εταίρους ώστε να καταλήξει σε μία πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων η οποία να μπορεί να λάβει την έγκαιρη οικονομική υποστήριξη από τους πιστωτές της χώρας».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Αμερικανού αξιωματούχου με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πηγές του «Ε» η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η αμερικανική κυβέρνηση, στο επίπεδο του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζει να υποστηρίζει σταθερά την ελληνική. Τονίζεται πάντα η ανάγκη επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων, αλλά την ίδια στιγμή παραμένει ισχυρή η θέση εναντίον της λιτότητας και υπέρ της ανάπτυξης.

Ο Ελληνας υπουργός συναντήθηκε και με την σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα, για θέματα οικονομίας Κάρολιν Ατκισον.

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε από την σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα τη διαμεσολάβηση της Αμερικής ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες αχρείαστων τριβών. Η απάντηση της δεν ήταν αρνητική. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», φέρεται να είπε στον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον σε δέκα μέρες για να λάβει μέρος στη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς υπουργούς Οικονομικών, αξιωματούχους του Ταμείου και κεντρικούς τραπεζίτες.

Leave a Reply