Οι αιρετοί στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για τα απορρίμματα

1

skoypidia

Με μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε τις θέσεις των αιρετών για τη μέθοδο που ανέπτυξαν οι ομιλητές της ημερίδας για τα απορρίμματα.

Ο Παναγιώτης Ψιλογιαννόπουλος μίλησε για την ανάγκη άμεσα να προχωρήσουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση με έμφαση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και υιοθέτηση ξεχωριστών κάδων για κάθε υλικό.

Στο ίδιο κλίμα και ο περιφερειακός σύμβουλος κος Πατσαρίνος που στράφηκε κατά της ΤΕΡΝΑ λέγοντας μαλιστα είπε πως έχει πέσει σε τοίχο η λύση Τατούλη.

Ο Σπύρος Ζαχαριάς δήλωσε πως είναι αδύνατον να λέμε ναι σε μια συμφωνία για 28 χρόνια αφού δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον.

Ο δήμαρχος Κορινθίων μίλησε για τη θέληση του να δημιουργήσει στην ουσία ΚΔΑΥ ρίχνοντας το μπαλάκι της ευθύνης στην περιφέρεια λέγοντας πως ο ίδιος παρότι υποστήριζε Τατούλη στις εκλογές αυτός δεν τον αφήνει σε συνεργασία με την κυβέρνηση να δώσει λύση.Είπε πως είναι ανέφικτη η υιοθέτηση των πολλών κάδων στα χωριά του δήμου και πως παρότι ο ίδιος και οι αντιδημάρχοι έχουν προσπαθήσει υπάρχει χώρος για καλύτερη ανακύκλωση. Δήλωσε πως στην περιοχή έχουμε 15% ανακύκλωση (που όμως λόγω της μεθόδου επιστρέφεται στις χωματερές πάνω από το 40%) και πως σύντομα ο δήμος θα ξεκινήσει τον καφέ κάδο πιλοτικά.

Η κα Μαυραγάνη από το Κιάτο έριξε ευθύνες στις δημοτικές αρχές της περιοχής της που κατάφεραν να τρώνε πρόστιμα παρότι είχαν τον πρώτο αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ λόγω της αδιαφορίας τους

Ο κος Στάμου από το Λουτράκι μίλησε για τους λόγους που τελικά δε δίνονται λύσεις για τα απορρίματα αφού παίζονται πολλά χρήματα σε σημείο που η μαφία στη Νότια Ιταλία ελέγχει το χώρο και παρουσίασε και περιστατικό και από την Ελλάδα.

 

Leave a Reply